Review: Baymont by Wyndham San Diego Downtown5 min leestijd

Baymont by Wyndham San Diego Downtown

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ik heb nog niet veel steden bezocht in Amerika, maar San Diego is na twee bezoekjes al één van mijn favorieten. Ik zou er op zich best willen wonen. Deels ook vanwege het mooie weer, ik ben nou eenmaal niet gemaakt voor de kou. Ik verlang elk jaar weer naar de zomer. Ook ben ik verliefd op Gaslamp District. De restaurantjes en de bars zijn daar allemaal te leuk. Er hangt daar zo’n leuke en gezellige sfeer. En de lekkerste taco’s vind je daar. Helaas was mijn laatste bezoek aan San Diego maar voor 24 uur. Toch heb ik toen veel gedaan. In een vorig artikel van mij is te lezen wat ik toen zoal gedaan heb. Waaronder dus een overnachting in het Baymont by Wyndham San Diego Downtown.

San Diego skyline
De skyline van San Diego met een strakblauwe lucht.

Ligging Baymont by Wyndham San Diego Downtown

De naam zegt het natuurlijk al genoeg over de ligging, Downtown San Diego. De perfecte locatie  wanneer je veel wilt doen in relatief korte tijd. Vlakbij gelegen vind je mijn favoriet, Gaslamp District. Balboa Park, ook een dikke aanrader, is ook in de buurt. Dit park is 490 hectare groot. Je vindt er onder andere de San Diego Zoo, heel veel museums en nog veel meer wat de moeite waard is om te zien.

Baymont by Wyndham San Diego Downtown
Het hotel leek voor mij op een luxere versie van een Amerikaans motel.

Check in

Zonder nog iets geboekt te hebben zijn we naar San Diego gereden. Eenmaal daar zijn we online gaan kijken naar hotels. Het was dus een last minute boeking. Ideaal dat alles zo makkelijk online gaat tegenwoordig. Apart was wel dat wanneer ik keek op hotel apps de prijzen duurder uitkwamen dan wanneer mijn Amerikaanse vriendin op haar telefoon keek. Geen idee waaraan dat lag. We boekten dus via haar telefoon. Meteen ook online betaald, dus eenmaal in het hotel was het slechts de sleutel ophalen. Dit was zo gepiept, die vriendin van mij had alles geregeld. De receptie vind je meteen wanneer je het terrein oprijdt. Het is niet echt een standaard hotel. Ik vond het persoonlijk meer een luxere versie van de Amerikaanse motels die je op televisie ziet.

lobby Baymont by Wyndham San Diego Downtown
De lobby en parkeerplaats van het hotel.
Receptie Baymont by Wyndham San Diego Downtown
De receptie van het hotel vindt je op het parkeerterrein.

Kamer

De kamers van Baymont by Wyndham San Diego Downtown zijn van buitenaf te bereiken via een trap of lift. Wij hadden een kamer op de bovenste verdieping. Veel uitzicht heb je niet want het hotel kent maar drie verdiepingen. Je kijkt tegen wat hoge gebouwen aan, altijd beter dan tegen een muur aan kijken.
De kamer zelf is niet heel spectaculair. Er staan twee tweepersoons bedden in, dat is wel lekker. Verder vind je er alle basic voorzieningen. De badkamer is niet al te groot, en ik weet nou niet of het nou een mini bad was of een grote douchebak. Maakt allemaal niet uit, als je je maar kan opfrissen. Om op te frissen liggen er ook nog een paar mini producten. Of om mee naar huis te nemen, wat ik meestal doe. Wie doet met me mee? Nog meer mensen die voor de mini’s gaan, of gaan jullie voor de pennen?
Verder is er nog een klein koelkastje aanwezig. Dit was handig voor ons drinken, met temperaturen van boven de 30 graden was een verkoelend drankje wel lekker.

Badkamer Baymont
Minibad of grote douchebak?
Bedden Baymont
Twee prima tweepersoonsbedden op de kamer.

Faciliteiten

Het is een hotel puur om te overnachten. Verder is er weinig te beleven. Er is bijvoorbeeld geen zwembad aanwezig. Voor een zakenreis is het een prima hotel of wanneer je toch merendeels weg bent.
Wel is er een gratis ontbijt aanwezig. Hier hebben wij geen gebruik van gemaakt. Wij zijn lekker gaan eten in Little Italy. Persoonlijk vind ik het leuker om ergens buiten het hotel te ontbijten. Mocht je zin in een snack hebben of wat te drinken, dan staan er buiten nog snack/drink automaten.
De wifi is gratis maar verwacht niet de beste verbinding. Na een aantal pogingen was ik er klaar mee. Gelukkig had ik op mijn telefoon een USA bundel. Want ik moest natuurlijk wel jaloersmakende foto’s kunnen sturen. Ze hebben ook een gratis shuttle service naar het vliegveld (SAN), Amtrak station of naar de cruiseschip terminal. Deze rijdt van 05:00 tot 21:00.

Snackautomaat Baymont
Voor de snackliefhebbers staan er automaten buiten op het parkeerterrein.

Conclusie

Het Baymont by Wyndham San Diego Downtown was voor mij een prima hotel. Goed betaalbaar, alleen niks geen luxe of veel poespas. Wij zijn er ook alleen maar geweest om te slapen. Ik heb daar heerlijk geslapen. Maar dat kan ook zijn geweest omdat we een paar drankjes in Gaslamp hebben gedaan.
De wifi had wat mij betreft wat beter kunnen zijn. Het was voor mij niet heel belangrijk, maar heb je het nodig dan is het wel irritant.
Zoek je een hotel in San Diego voor meerdere nachten en meer voorzieningen dan zou ik voor een ander hotel kijken. Voor één of twee nachten is het prima te doen. Maar ben je er echt op vakantie dan ga je misschien het zwembad of andere voorzieningen missen. Al ligt San Diego aan de kust dus je kan ook zo naar het strand. Maar niet iedereen is een strandliefhebber.

Overzicht

Voordelen

De locatie is heerlijk centraal, je kan alle kanten op.
Goed geprijsd, basic hotel.
Nette en schone kamer.
De gratis shuttle service.
Gratis ontbijt.

Nadelen

Weinig voorzieningen, geen zwembad aanwezig bijvoorbeeld.
De gratis wifi werkte niet echt naar behoren.

Sterren

Service

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Ben je op zoek naar een basic hotel voor enkel het slapen dan is het een prima hotel. De locatie is perfect daar ligt het zeker niet aan. Voor echt een lange vakantie is het niet echt een geschikt hotel. Vanwege de weinig voorzieningen.

5 min leestijd">
3.4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *