Review: American Express The Centurion Lounge Hong Kong Airport8 min leestijd

Review: American Express The Centurion Lounge Hong Kong Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Hong Kong International Airport is een belangrijke luchthaven in Azië. Onder meer Cathay Pacific heeft er haar thuisbasis. De maatschappij vliegt vanuit deze luchthaven naar tientallen bestemmingen wereldwijd en heeft hier ook diverse lounges. Naast de Cathay Pacific lounges zijn er nog tal van andere lounges te vinden uiteraard. In deze review gaan we in op ons bezoek aan de American Express Centurion Lounge op Hong Kong Airport.

Hong Kong International Airport

Hong Kong is een geweldige bestemming om kennis te maken met Azië. Vanuit deze plek reis je ook gemakkelijk door naar allerlei bestemmingen in bijvoorbeeld China, Japan, de Filipijnen of bijvoorbeeld Australië. Hong Kong kent één luchthaven: Hong Kong International Airport (HKG).

De luchthaven is immens en biedt maatschappijen een tijdelijk onderkomen om vervolgens naar een volgende bestemming te reizen. Als reiziger kun je gebruikmaken van één van de vele airport lounges die er te vinden zijn. Zelf maakten we deze keer gebruik van de American Express Centurion lounge op de luchthaven van Hong Kong.

Review: American Express The Centurion Lounge Hong Kong Airport

Vanuit Hong Kong Island is het ongeveer 30 minuten rijden met de taxi (zonder files) naar de luchthaven op Lantau Island. De taxi zet ons netjes af voor de deur van Terminal 1. Na het inchecken van de bagage en ophalen van de boardingpass, gaan we via security en de paspoortcontrole naar de American Express Centurion Lounge.

We vliegen vandaag met KLM tussen Hong Kong en Amsterdam. De vlucht vertrekt vanaf Gate 5, terwijl de lounge bij Gate 60 is. Op bij The Centurion Lounge te komen heb je hiervoor twee opties:

  1. Je maakt gebruik van het treintje dat je richting Gate 60 brengt. Inclusief een kleine wandeling en wachttijd duurt dit minder dan 10 minuten.
  2. Je wandelt tussen Gate 5 en 60. Dit neemt ongeveer 10-15 minuten in beslag wanneer je ook gebruik maakt van de loopbanden.

Omdat de luchthaven zo groot is, vind je er ook heel veel horeca, winkeltjes en ander vermaak. In de buurt van Gate 5 is bijvoorbeeld ook een SkyGarden te vinden.

Toegang tot de American Express Centurion Lounge

Er zijn een aantal manieren om toegang te krijgen tot The Centurion Lounge van American Express. In deze review zetten we de toegangsvereisten van de Centurion Lounge in Hong Kong voor je op een rijtje. Je krijgt toegang als je de één van de volgende betaalkaarten hebt:

Het is niet mogelijk om toegang, zonder bovenstaande kaart in bezit te hebben, te kopen. Centurion en Platinum kaarthouders mogen kosteloos 2 gasten meenemen. Toegang voor elke extra gast kost $50 (18+) of $30 (2-17 jaar).

Zelf beschik ik over de Nederlandse American Express Platinum Card en hiermee krijg ik dus toegang tot onder andere deze The Centurion Lounge in Hong Kong.

* Reizigers met kaarten die zijn uitgegeven in de Verenigde Staten betalen $30 voor gasten tot en met 17 jaar en $50 voor gasten vanaf 18 jaar en ouder.

Ontvangst in The Centurion Lounge Hong Kong

Na aankomst met de trein in het juiste gedeelte van Terminal 1, is het nog een klein stukje wandelen naar de Centurion Lounge van American Express. Na de trein wandel je naar rechts en volg je de borden richting Gate 60. Je komt bij verschillende winkeltjes uit. Waaronder Little Sugarman en Travelex. Het is hier mogelijk om ofwel de lift te pakken (tussen Little Sugarman en Travelex) of de roltrap. Je komt dan een etage hoger uit. Op deze etage vind je meerdere lounges, waaronder ook de Emirates Lounge, Chase Sapphire Lounge by The Club en Plaza Premium Lounge. Volg de juiste aanwijzingen om uit te komen bij de juiste lounge, in ons geval is dat deze keer The Centurion Lounge.

Review: American Express The Centurion Lounge Hong Kong Airport

Bij aankomst staan al twee medewerkers klaar om ons welkom te heten. Erg vriendelijk wordt de registratie van mij en een gast voltooid. De medewerker die ons incheckt geeft verder aan dat we met de Nederlandse American Express Platinum kaart kosteloos gebruik kunnen maken van alle drankjes en maaltijden. Verder wijst ze nog op het gebruik van het WiFi-netwerk met wachtwoord amex1850. Hierna kunnen we doorlopen.

Op ons YouTube-kanaal vind je ook een video-impressie van deze review van de American Express The Centurion op de luchthaven van Hong Kong International Airport Terminal 2. Wist je trouwens dat je op ons YouTube-kanaal nog veel meer reviews, InsideLooks en trip reports kunt bekijken? We posten wekelijks nieuwe video’s, dus volg ons kanaal om geen video te missen!

Review American Express The Centurion Lounge

Voorafgaand aan de vlucht met KLM naar Amsterdam, kiezen we ervoor om deze lounge van American Express te bezoeken. Wanneer je de lounge binnenstapt valt gelijk de hoeveelheid licht op die door de enorme ramenpartij binnenvalt. Vanuit de lounge heb je een goed zicht op een deel van de gates en dat is zeker (ook) leuk voor vliegtuigliefhebbers.

Er zijn in de lounge verschillende zitgedeeltes. Zo is er een hoek waar een lange bank met verschillende tafels en stoelen is te vinden.

Aan de andere kant zijn verhoogde tafels met krukken aanwezig. Verder staan er veel tafeltjes met stoelen in de lounge. Op verschillende plekken vind je stopcontacten en punten voor opladen met zowel USB-A als USB-C. In de lounge is gratis WiFi beschikbaar, al moet ik zeggen dat deze niet overal goed werkt.

Review: American Express The Centurion Lounge Hong Kong Airport

Review: American Express The Centurion Lounge Hong Kong Airport

Centraal in de lounge vind je de bar, waar we later in deze review van The Centurion Lounge in Hong Kong verder op in gaan. Dit zelfde geldt voor de aanwezige toiletten en doucheruimte.

Wil je graag even bellen of werken zonder anderen te storen of zelf gestoord te worden, dan is het mogelijk gebruik te maken van de speciale  Meeting Room of Phone Room.

Ook is een ruimte in het begin van de lounge met een grote tafel voorzien van acht stoelen. Er staat hier ook een computer en printer.

Review: American Express The Centurion Lounge Hong Kong Airport

De lounge is gezellig ingericht en heeft wat typische American Express features. Zo is het logo op verschillende plekken terug te vinden net als de wand met reiskoffertjes, dat typerend voor The Centurion Lounges is.

Deze Centurion Lounge is met ongeveer 750 m2 niet zo heel groot. Er is ongeveer plek voor zo’n 120 gasten. Doordat de lounge compact is voelt het ook al gauw wat voller. Desondanks is het een fijne lounge met een leuk uitzicht en prima zitplekken. Review: American Express The Centurion Lounge Hong Kong Airport

Bar & Buffet

Als we kijken naar de eet- en drink faciliteiten, dan is er een bar en een buffet. Te beginnen bij de bar.

Review: American Express The Centurion Lounge Hong Kong Airport

Bij de bar zijn verschillende (non-) alcoholische dranken te bestellen. Te denken valt aan warme dranken, frisdranken, bieren, wijnen en cocktails. Er is een menukaart waarop de verschillende alcoholische dranken te vinden is. Zo kun je hier onder andere champagne, prosecco of moscato bestellen. Ook zijn er witte en rode wijnen afkomstig uit allerlei streken over de wereld. En je bestelt hier cocktails met een internationale tint, zoals de Rickshaw, Skyeball of Tea-Quila Highball.

Voor thee kun je terecht aan de linkerkant van de bar, hier is een waterautomaat waar je zowel warm als ook koud water kunt tappen. Warm water kun je gebruiken voor de thee en hier vind je thee van het merk TWG. Ook is er een koelkast met frisdranken aanwezig.

Links van de bar is het buffet te vinden. Afhankelijk van de dag zijn er verschillende gerechten te vinden. Aangezien mijn vlucht begin van de middag vertrekt, zijn er ontbijt items aanwezig. Denk hierbij aan pannenkoekjes, fruit, salade en allerlei Aziatische gerechten zoals soep of rijstgerechten.

Deze diashow vereist JavaScript.

Cornflakes en vruchtensappen zijn rechts van de bar te vinden in de ochtend. Op de bar zijn wat plekjes met o.a. kazen en andere kleine snacks te vinden. Voor de lunch en diner is er een andere selectie aan gerechten aanwezig.

Deze diashow vereist JavaScript.

Er is op zich voldoende keuze aan dranken en gerechten, echter zou een menu wat meer luxe uitstraling die past bij The Centurion Lounges beter zijn. Bij de locaties in de Verenigde Staten en Mexico is er een menukaart aanwezig waarvan je gerechten kunt bestellen. Persoonlijk vind ik dit beter dan het buffet dat nu aangeboden wordt.

Faciliteiten The Centurion Lounge Hong Kong

In deze review benoemen we ook de verschillende faciliteiten in deze The Centurion Lounge op de luchthaven van Hong Kong. Naast de bar en buffet zijn er namelijk nog een aantal andere faciliteiten. Achter de bar vind je de toiletten. Ook is er één badkamer aanwezig. Deze kun je reserveren bij de servicedesk links van het buffet.

De badkamer is niet heel groot, maar beschikt over een toilet, wastafel en douchecabine. In de douchecabine is een regendouche en handdouche aanwezig. Waterdruk en temperatuur zijn constant. De ruimte heeft een leuke uitstraling en de amenities zijn van het Franse merk L’Occitane en Provence. Verder zijn er een set handdoeken aanwezig. Zowel de badkamer als toiletten zijn goed onderhouden en schoon.

Review: American Express The Centurion Lounge Hong Kong Airport

Deze diashow vereist JavaScript.

Tussen de ingang van de lounge en het grote zitgedeelte van de lounge is een smalle gang waar je de Meeting Room en Phone Room kunt vinden. Ook tref je hier de ruimte met een computer en printer. Her en der kun je ook tijdschriften vinden.

Review: American Express The Centurion Lounge Hong Kong Airport

Foto’s review American Express The Centurion Lounge Hong Kong Airport – InsideFlyer – Marco

Overzicht

Publicatie Datum

25 November 2023

Voordelen

- Gezellig ingerichte The Centurion Lounge
- Lekkere drankjes en goede thee van TWG
- Vriendelijke en behulpzame medewerkers
- Schone sanitaire ruimtes
- Leuk uitzicht op de gates

Nadelen

- Een wat basic en beperkt aanbod van gerechten
- WiFi valt soms weg
- Niet overal oplaadmogelijkheden
- Het kan druk aanvoelen door de beperkte grootte van de lounge

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten en drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het is interessant te zien dat er op de luchthaven van Hong Kong een Centurion Lounge van American Express aanwezig is. Deze lounge biedt ruimte aan ongeveer 120 personen op een oppervlakte van 750 m2. De lounge is dus niet heel groot, maar wel gezellig aangekleed. Op de meeste plekken kun je je apparaten ook opladen, wel zo handig voorafgaand aan je vlucht. Moet je nog een belletje plegen of heb je nog een overleg met je collega’s? Daar vind je in deze lounge een meeting room of telefoonkamer voor. En zeker niet onbelangrijk, er is een goed aanbod aan drankjes die je kunt bestellen bij de bar. De keuze van het buffet vinden we persoonlijk wat minder en hier zouden verbeteringen in mogelijk zijn.

8 min leestijd">
3.5

Reacties

  1. Jack zegt

    Je mist een belangrijk stuk. Het gaat over de ruimte achter de deur waarvan je een foto hebt gemaakt. Een ruimte speciaal voor centurion kaart houders. Je kan hier a la carte eten. Kaviaar inbegrepen. Op het forum staan verschillende berichten hierover.

  2. Van Gooiland zegt

    “De luchthaven is immens en biedt maatschappijen een tijdelijk onderkomen om vervolgens naar een volgende bestemming te reizen”?

    Watte? Aan deze zin is geen touw aan vast te knopen, het slaat weer eens als een tang op een varken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *