Review: Air France KLM Sky Lounge Bangkok Suvarnabhumi Airport5 min leestijd

Review: Air France KLM Sky Lounge Bangkok Suvarnabhumi Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een geweldige reis zit ook mijn tijd in Bangkok zit er weer op. Het is dus helaas tijd om weer huiswaarts te reizen. Ik vlieg met Air France in Premium Economy naar Parijs. Voordat de vlucht vertrekt kan ik gebruimaken van de Air France en KLM Lounge op de luchthaven. Mijn ervaring over de Air France KLM Sky Lounge op de luchthaven van Bangkok Suvarnabhumi Airport lees je in deze review.

Bangkok Suvarnabhumi Airport

De luchthaven Bangkok Suvarnabhumi Airport ligt op zo’n 30 tot 60 minuten van de stad. Met de Bangkok Airport Rail Link ben je van station Phayathai in ongeveer 30 minuten op de luchthaven. Met de taxi is de tijd het afhankelijk van hoe druk het onderweg is. Als het regent dan zijn al vlot alle taxi’s bezet en duurt het een eeuwigheid om de stad uit te komen. Het is in dat geval verstandig om met de Airport Rail Link te reizen.

Een kaartje koop je eenvoudig op een van de zeven stations en kost je vanaf 45 THB, omgerekend iets meer dan een euro, per persoon per enkele reis. De trein rijdt elke 10 minuten tussen 6.00 uur en middernacht. En elke 15 minuten in het weekend. Je arriveert vlakbij het terminal gebouw.

In de vertrekhal staat duidelijk aangegeven waar de check-in balies van KLM en Air France te vinden zijn. Bij de incheckzone ga ik naar de SkyPriority balie. Het is niet druk, dus ik kan zo doorlopen. Ik word dan ook vlot geholpen met de bagageafgifte en ontvang onze tickets. Hierna kan ik via security naar de paspoortcontrole en dan richting Concourse E/F.

Geen zin of tijd om deze hele review van de Air France KLM Sky Lounge op de luchthaven van Bangkok te lezen? Check dan gauw onze video impressie op ons YouTube-kanaal. Tevens vind je hier vele andere hotel, lounge en vlucht reviews. Ook tref je er tal van InsideLooks en Trip Reports. Vergeet natuurlijk niet te liken en abonneren. Je mist dan geen enkele nieuwe video!

Toegang Air France KLM Sky Lounge Bangkok

Er zijn diverse mogelijkheden om toegang te krijgen tot deze lounge op de luchthaven van Bangkok. De manieren om toegang tot de lounge te krijgen kun je hieronder lezen:

  • Je vliegt in Business Claus bij KLM of Air France,
  • Je beschikt over een Flying Blue status, namelijk Gold, Platinum of Platinum Ultimate.
  • Je beschikt over een SkyTeam Elite plus status.

Op dit moment is het niet mogelijk om toegang aan te schaffen. Echter krijgen Priority Pass kaarthouders ook toegang tot de Air France KLM Sky Lounge Bangkok.

Na de paspoortcontrole wandel je in zo’n 10 minuten naar concourse E-F. Bij een splitsing wandel je nog rechtdoor en op een minuut wandelen zie je de links aan je rechterzijde. Ga je bij de splitsing naar links, dan kom je bij de gate waar Air France die dag van zal vertrekken. KLM en Air France vliegen vanaf de E terminal. Op het moment van reizen vliegt Air France vanaf Gate E3.

Ontvangst Air France KLM Sky Lounge Bangkok

Na een flinke wandeling kom ik dus aan in de lounge. Ik heb niet erg veel tijd meer om hier op mijn gemak plaats te nemen. Dit aangezien ik wat later arriveerde op de luchthaven. Het personeel van de lounge staat al klaar om je te ontvangen. Na een vriendelijk welkom wordt mijn boardingpass gescand en kan ik het de Air France KLM Sky Lounge in. De lounge is al bijna leeg als ik arriveer. De medewerkers vertellen mij ook dat het ongeveer 4 minuten wandelen naar de gate is en boarding inmiddels gestart is.

Faciliteiten Air France KLM Sky Lounge Bangkok

De lounge beschikt over zo’n 100 zitplaatsen. Bij binnenkomst rechts vind je tafeltjes met stoelen en het buffet, daarover later meer in deze review van de Air France en KLM Sky Lounge in Bangkok.

Bij de zitplaatsen bij het raam heb je een goed uitzicht op de gates en de platforms aan deze zijde van de luchthaven.

Deze diashow vereist JavaScript.

Aan de andere zijde van de lounge zijn iets meer afgeschermde zitplaatsen beschikbaar, maar ook een lange rij met fauteuils. Er is ook een zone waar computers staan.

Bij de banken en fauteuils zijn oplaadmogelijkheden aanwezig. De tafels met stoelen is dit beperkter aanwezig. De fauteuils zien er mooi en comfortabel uit. Ze zitten ook prima.

Deze diashow vereist JavaScript.

Om verbinding te maken met het internet heb je een code nodig. Deze kun je bij binnenkomst van de lounge vragen bij de receptie/check-in balie. Het verbinden gaat vrij eenvoudig, al duurt het wel even om erin te komen. Het internet is overigens niet erg vlot.

De Air France KLM Sky Lounge beschikt over eigen toiletten en douchefaciliteiten. Deze laatste heb ik niet geprobeerd en kan ik dan ook niet beschrijven en beoordelen in deze review.

Eten en drinken

In de Air France en KLM Sky Lounge in Bangkok is een klein buffet aanwezig. Het buffet bestaat uit verschillende koude en warme gerechten. Zo is er bijvoorbeeld soep, rijst en pasta. Ook zijn er sandwiches, zoete snacks, vers fruit en zelfs ijs! De maaltijden zien er prima uit, al vind ik het aanbod wat beperkt voor een intercontinentale lounge.

Qua drinken zijn er zowel warme als koude dranken. Er zijn enkele wijnen en sterke dranken aanwezig. Dit aanbod is prima en wordt continue aangevuld.

Service

Het personeel in deze lounge is vriendelijk en voorziet reizigers van juiste informatie. Zelf was ik vrij laat in de lounge aanwezig. Boarding van de vlucht naar Parijs was inmiddels gestart. Een medewerker kwam met een iPad door de lounge waarop stond dat het boarden gestart was.

Ik wilde graag met het internet verbinden en vroeg hier voor hulp been medewerker. Rustig legde de medewerker uit hoe dit werkte met de code. Maaltijden werden regelmatig aangevuld, zelf wanneer de meeste reizigers de lounge verlieten. Ook werden het buffet en de tafels goed schoongehouden.

In de lounge hangen verder wat tv’s met internationale zenders en wat reclame

Beeldmateriaal: InsideFlyer – Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *