Rechtstreekse Trein Amsterdam – Brussels Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf komende zondag zullen er weer rechtstreekse treinen tussen Amsterdam en Brussel rijden – de zogenaamde Beneluxtrein wordt weer in het leven geroepen na het fiasco met de Fyra trein. Het mooie is dat je nu de mogelijkheid krijgt om rechtstreeks de trein te nemen van bijvoorbeeld Amsterdam of Rotterdam naar Brussels Airport.

Eerst werd gevreesd dat de geplande datum niet gehaald zou worden door een probleem met de keuring van de gebruikte trein toestellen voor dit traject, maar deze zijn afgelopen week goedgekeurd, zodat vanaf zondag 14 december er 16 dagelijkse verbindingen tussen Brussel en Amsterdam komen.

Momenteel rijdt er 12 keer per dag een trein tussen Brussel en Den Haag, waarbij reizigers voor Amsterdam moeten overstappen. Op het nieuwe rechtstreekse traject zal je 2 uur en 57 minuten onderweg zijn vanuit Amsterdam naar Brussels Airport. Voor een rit vanaf Rotterdam zal je ongeveer 1 uur en 44 minuten onderweg zijn.

Er heerst nog onduidelijkheid of de zogenaamde Diabolo toeslag (die dient om de aanleg van het traject te financieren) ook op dit traject betaald zal moeten worden. Als je kijkt op de site van de NMBS (Belgische Spoorwegen), dan zal je 2,05 EUR extra moeten betalen per traject. Een ticket van Amsterdam naar Brussels Airport zal 24,10 EUR kosten, als je deze prijs verdubbelt heb je een retour in tweede klasse, en voor EUR 68,20 een retour in eerste klasse.

Beneluxtrein prijs

Meer informatie over het trein vervoer van en naar Brussels Airport kan je vinden op deze link.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *