Holiday Inn Madrid Piramides

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Alle excuses om te reizen zijn goed. En als je voor de “Into The Nights” promotie van IHG drie verschillende overnachtingen in het buitenland dient te boeken, heb je natuurlijk de perfect excuus om een citytrip te plannen.

We kozen voor het Holiday Inn Piramides, gelegen in een rustige buurt vlak buiten het historische hart van Madrid. Het hotel heeft een metro- en treinstation pal voor de deur, met een rechtstreekse treinverbinding naar terminal 4 van de luchthaven Madrid Barajas. Maar zij die liever wandelen staan al op een kwartiertje stappen in de levendige La Latina buurt. Kortom, een ideale locatie, dicht genoeg bij de actie en toch rustig gelegen.

HI Piramides lobby

Check-in verliep vlot. De dame aan de balie sprak uitstekend Engels en maakte de tijd voor een babbeltje en om ons wegwijs te maken in de stad. Mijn Gold status bij IHG werd ook erkend en we kregen een mooie upgrade naar een executive room, die je vanwege haar grootte al best een Junior Suite kan noemen. In de kamer lagen, naast een flesje mineraalwater, twee chocolaatjes te wachten op ons, een fijne touch. Verder vind je in de woonkamer een televisie, met ook een hoop niet-spaanstalige zenders, een waterkoker met thee en instant-koffie en een goed gevulde minibar.

HI Piramides sofahoek

Het meubilair in de kamer oogt een beetje verouderd, maar alles lag er wel kraaknet en goed onderhouden bij. Het queensize bed in de slaapkamer had het typische Holiday Inn hoofdkussen “keuzemenu”, met zowel zachte als harde kussens. Het bed was vrij hard, maar zeker comfortabel genoeg.

HI Piramides slaapkamer

Ook de badkamer lag er netjes bij, met een vrij volledige amenity set. Enig minpuntjes waren het ietwat nauwe bad en vooral het feit dat de douche het lastig had om een constante temperatuur aan te houden.

HI Piramides badkamer 2

De geluidsisolatie naar buiten toe was uitstekend. Er ligt een vrij drukke laan langs het hotel, maar daar hoorde je in de kamer hoegenaamd niets van. Wanneer je in de woonkamer zat hoorde je wel het rumoer van de kamer naast jou, maar in de slaapkamer was het nog nauwelijks hoorbaar.

Op het gelijkvloers vind je een ruime lobbybar, terwijl er op het eerste verdiep enkele vergaderzalen en een restaurant zijn. Het ontbijt hebben we niet genuttigd in het hotel, dus daar kan ik geen commentaar op geven.

HI Piramides lobby bar

Het personeel was uitermate vriendelijk, telkens we het hotel binnenkwamen of verlaten werden we al van ver begroet en regelmatig werd er geïnformeerd of alles naar wens was. Ook de checkout verliep in een heel aangename sfeer, met de receptioniste die honderduit vertelde over haar bezoek aan België en Nederland.

Kortom, wie op zoek is naar een budgetvriendelijk hotel in Madrid, dat uitstekend bereikbaar is en je in een heel gemoedelijke sfeer doet thuisvoelen, is bij deze telg van de Holiday Inn familie aan het juiste adres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *