Qatar eist van reizigers verplichte reisverzekering1 min leestijd

Accor

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf dinsdag 1 februari 2023 zijn alle reizigers die Qatar bezoeken verplicht om een reisverzekering te hebben. Sinds 1 november 2022 schafte Qatar nog de verplichte PCR-test af.

Qatar eist verplichte reisverzekering

De verplichte reisverzekering die medische kosten dekt geldt voor zowel toeristen als voor degenen met een visum. Bijvoorbeeld voor een langer bezoek aan het land. Ook in het geval je een korte layover wilt doen om Doha in te gaan zul je een reisverzekering nodig hebben. Een internationale reisverzekering is in principe voldoende. Een belangrijke voorwaarde hiervan is wel dat deze ook geldig is in Qatar. Mocht je bij aankomst op de luchthaven van Doha nog geen reisverzekering hebben, dan kun bij aankomst nog een reisverzekering kopen. Deze kost omgerekend ongeveer EUR 13. Zo valt te lezen op de officiële Visit Qatar website

Qatar Airways
Sinds 1 februari is het voor een bezoek aan Qatar verplicht om een reisverzekering te hebben (bron: Qatar Airways)

Wanneer je een visum aanvraagt voor een langer verblijf in Qatar dien je in ieder geval een internationale reisverzekering te hebben. Dat Qatar nu toevallig na afloop van het WK-voetbal weer met strengere voorwaarden komt om het land te bezoeken is opvallend te noemen. Aangezien veel reizigers toch al wel een internationale reisverzekering hebben zal dit voor velen niet een grote hindernis zijn. Echter moet deze natuurlijk wel geldig zijn in Qatar. Je hoeft je in ieder geval niet meer vooraf aan je reis te registreren via de app en je vaccinatie- of herstelbewijzen te uploaden.

Uitgelichte afbeelding: Accor

Reacties

  1. van der Kolk zegt

    Ik ben benieuwd hoe de reizigers moeten bewijzen dat ze een reisverzekering hebben. Ik heb b.v. een reisverzekering als ik betaald heb met mijn American Express credit card. Maar ik zou niet weten waar ik een polisblad vind van die verzekering. Ik weet wel het telefoonnummer dat ik moet bellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *