Qatar Airways viert 10-jarig jubileum in België met speciale promotie

Qatar Airways viert 10-jarig jubileum in België (Bron: Qatar Airways)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Al sinds 2011 verbindt Qatar Airways de Belgische hoofdstad met Doha in Qatar. Toen nog met de Airbus A330, nu met de Boeing 787 Dreamliner. Het 10-jarige jubileum in België is voor Qatar Airways overigens een reden voor een speciale promotie voor QR-vluchten vanuit Brussel. 

Jubileum

Eind vorig jaar vierde Etihad nog het 15-jarige jubileum in België. Qatar Airways volgt nu met een 10-jarig jubileum. Toen in 2011 de route Brussel-Doha van storting begon dat met vijf vluchten per week. Twee jaar later werd dat een dagelijkse vlucht. Regelmatig kwam daarbij al de Boeing 787 Dreamliner kijken. Sinds 2015 kwam er nog een wekelijkse vlucht bij wat acht wekelijkse verbindingen opleverde. Sinds 2017 deed ook de moderne Airbus A350-900 zijn intrede. 

Tegenwoordig vliegt Qatar Airways nog vijfmaal per week tussen België en Qatar. Daarvoor wordt een moderne Boeing 787 Dreamliner ingezet met 22 stoelen in Business Class en 232 stoelen in Economy Class.

Qatar vliegt nu op maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van Brussel (BRU) naar Doha (DOH) (vlucht QR194 – vertrek 15:25 / aankomst 23:40). Op maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag vliegt QR van Doha (DOH) naar Brussels (BRU) (Vlucht QR193 – vertrek 8:05 / aankomst 13:00).

1 miljoen passagiers 

De Qatarese maatschappij zegt in tien jaar bijna 1 miljoen passagiers te hebben vervoerd middels 3.500 vluchten. De afgelopen periode gingen het onder meer om zo’n 12.000 gerepatrieerde passagiers naar België. 

Qatar Airways viert 10-jarig jubileum in België (Bron: Qatar Airways)
Qatar Airways viert 10-jarig jubileum in België (Bron: Qatar Airways)

10% korting

Om deze mijlpaal te vieren, biedt Qatar Airways de passagiers nu tot 10% korting op de Economy Class tarieven. Deze korting is geldig op QR-vluchten vanuit Brussel. Om gebruik te maken van deze actie dienen reizigers de promotiecode “10YEARS” in te voeren op het moment van de boeking. Meer informatie en de voorwaarden lees je op de website.

Cargo

Het vrachtvervoer kent een ongekende opleving tijdens de Coronacrisis. Qatar Airways voert 37 vluchten per week uit die (uitsluitend of gedeeltelijk) gericht zijn op vrachtvervoer. De luchthavens van Luik en Oostende zijn de Europese ‘gateways’ voor Qatar Airways Cargo waar het grootste deel van de vrachtleveringen plaatsvindt voor Europa. In totaal is er meer dan 2.800 ton vrachtcapaciteit per week in elke richting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *