The Qantas Singapore Lounge3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Meer van deze trip:

– Trip Introductie: Bruno’s Reünie Trip
British Airways Galleries Lounge Amsterdam
– BA Club Europe naar Amsterdam en terug

British Airways Concorde Room
– British Airways First Class naar Hong Kong
– Cathay Pacific The Cabin Business Class Lounge
– Malaysia Airlines Business Class Golden Lounge Singapore
– The Qantas Singapore Lounge (dit artikel) 

Er zijn drie OneWorld lounges op Singapore Changi Airport: de Malaysia Airlines Golden Lounge (klik) in Terminal 2, de British Airways Galleries Lounge in Terminal 1 en de Qantas Singapore Lounge in Terminal 1. Helaas werd de British Airways lounge nog gerenoveerd toen ik op Changi Airport was dus kon ik die niet bezoeken, hij is wel al inmiddels open en heeft de enige OneWorld First Class lounge in Singapore. Als die net zo teleurstellend is zoals de Concorde Room (klik) in London kan je beter naar de Qantas lounge gaan.

The Qantas Singapore Lounge is een jaartje oud en toegankelijk voor OneWorld/Emirates -premium passagiers en -elites. Ik nam een SkyTrain van Terminal 2 en volgde de borden naar de lounge die makkelijk te vinden is op de tweede verdieping van de terminal naast de SATS lounge, BA lounge en de Thai Airways lounge.

image1 (1)
Borden naar de lounge

Ik werd verwelkomd door een vriendelijke lounge agent die me om mijn boarding pass vroeg, ze vertelde me dat mijn vlucht uit een verschillende terminal vertrok en omdat het niet druk was zou ze me vertellen wanneer ik naar de gate moest. Ze noteerde mijn naam en vluchtgegevens voordat ze me de lounge in liet.

image2
Entree
image12
Lobby

De lounge is in een Y-vorm, in één vleugel is de lounge met zit plaatsten en de badkamers, en in de andere vleugel is het restaurant. Er zijn ontzettend veel zitplaatsen met zeer comfortabele stoelen, elke zitplaats heeft een stopcontact en een USB-port om je elektronische apparaten op te laden. De stoelen zijn niet heel privé maar als de lounge niet vol is denk ik dat je privacy kan vinden in een hoek. Obers lopen ook rond en nemen heel proactief drank en snack bestellingen.

Zitplaatsen
Zitplaatsen
Uitzicht op Check-in
Uitzicht op Check-in
image6
TV met Australische Nieuwszender

In de andere vleugel bevindt zich de bar en het restaurant met het menu van Australische “celebrity-chef” Neil Perry. Voor de eetzaal is een bar met een extensieve assortiment van alcoholische dranken en cocktails. Op het menu staat een westerse optie of een Singaporese optie waar ik voor ging, deze keer was het de lokale favoriet “Chicken Rice”. Naast het menu is er een buffet met ontzettend veel opties zoals salades, soepen en andere diverse voorgerechten. Er is ook een toetjes-buffet met fruit, taarten en ijs. Ook in dit gedeelte van de lounge lopen obers rond die zeer adequaat zijn. Ik denk dat de lounge qua catering de beste business class lounge op Changi Airport is.

image7

Eetzaal
Eetzaal
Buffet
Buffet
Keuken
Keuken
image11
Toetje

Conclusie

Qantas heeft een hele goede lounge in Singapore. Ik vind het de beste Business Class lounge in Singapore met ontzettend lekker eten en heel veel zitplaatsen. De service is ook heel bekwaam en niet opdringerig, zeker te vergelijken met een first class lounge bediening. Als je toegang tot deze lounge hebt dan is het echt de moeite waard om te bezoeken!

Heb jij ooit een andere Qantas lounge bezocht en vond je die net zo goed?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *