Malaysia Airlines Golden Lounge Singapore

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Meer van deze trip:

– Trip Introductie: Bruno’s Reünie Trip
British Airways Galleries Lounge Amsterdam
– BA Club Europe naar Amsterdam en terug

British Airways Concorde Room
– British Airways First Class naar Hong Kong
– Cathay Pacific The Cabin Business Class Lounge
– Malaysia Airlines Business Class Golden Lounge Singapore (dit artikel)

Malaysia Airlines heeft haar eigen lounge in Singapore en dat is ook de enige OneWorld lounge in Terminal 2 van Changi Airport. De airline heeft een vlucht om het uur naar Kuala Lumpur en vluchten naar een paar andere bestemmingen in Maleisië, dus de lounge kan soms wel vol zijn. Gelukkig hoefde ik vandaag de lounge met alleen twee andere personen te delen. De lounge is makkelijk te vinden en ligt op de tweede verdieping, die te bereiken is met de roltrap naast de SATS Lounge en de Singapore Airlines lounges. Helaas was mijn originele vlucht geannuleerd en was ik automatisch omgeboekt naar de vlucht van een uur later. Daarom besloot ik mijn tijd te verdelen tussen deze lounge en de Qantas lounge in Terminal 1.

image1 (1)
Lounge Entree

Ik werd vriendelijk ontmoet door de lounge agent, die me nog herkende van toen ik nog in Singapore woonde. Ze bood haar excuses aan voor de annulering en bood alle hulp mocht ik die nodig hebben. De lounge is niet zo groot maar heeft toch best wel wat voorzieningen voor een regionale lounge. Het was wel te merken dat de lounge behoefte aan een renovatie had: de meubelen en badkamers zijn verouderd.

image3
Zitruimte

De selfservice bar bestond uit wat warm eten (wat ik er niet zo lekker uit vond zien), een koffiemachine, instant-noodles, broodjes en frisdrank. Qua eten viel de lounge dus wel wat tegen, maar omdat de vlucht naar Kuala Lumpur zo kort is denk ik dat ze er van uit gaan dat mensen niet in de lounge zitten om te eten. Het is misschien beter als ze gewoon wat snacks neer zetten zoals de British Airways lounge (klik) op Schiphol.

image2
Kantoorruimte

Voor de zitruimte is een kantoorruimte waar je alle administratieve faciliteiten kan vinden zoals computers, printers, fax-machines, kopie-machine, telefoons, etc. De wi-fi in de lounge was wel opmerkelijk langzaam.

image4
Badkamer

De badkamer was heel schoon maar ook heel oud. Er bevinden zich ook douches en een gebedsruimte. Ook heeft de lounge een rookruimte. Ik had recentelijk gelezen op FlyerTalk dat dit de enige lounge was op Changi Airport die een rookruimte heeft en dat die daarom populair is bij rokende OneWorld elites, dat vond ik best grappig als niet-roker.

image6
Gangpad tot de badkamers, gebedsruimte en rookkamer
image7
Rookkamer

Conclusie

De lounge is niet heel bijzonder, maar het vervult de eisen die je stelt aan een regionale lounge. Ik vind wel dat het dringend een renovatie nodig heeft.  Als je genoeg tijd hebt om naar Terminal 1 te gaan, dan adviseer ik je naar de prachtige Qantas lounge te gaan, waar je over kan lezen in mijn volgende review in deze serie.

Wat is jouw favoriete lounge in Singapore?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *