Pullman Pattaya Hotel G

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een lange reis door Azië wilde ik graag nog een aantal dagen aan het strand verblijven voor ik weer terug zou vliegen naar Nederland. Omdat ik mijn terugvlucht al vanuit Bangkok al geboekt had, was een strandverblijf in Thailand de meest logische keuze. Op eerdere reizen had ik al de stranden van Phuket, Koh Samui en Koh Phi Phi gezien, dus leek het me tijd om iets anders te proberen. Na een tijdje naar de kaart van Thailand te hebben gestaard, viel mijn keuze op Pattaya: een kustplaats aan de Golf van Thailand die op taxi-afstand van het vliegveld van Bangkok ligt: ideaal dus! Na een aantal reisverslagen over Pattaya te hebben gelezen, kwam ik tot de conclusie dat Pattaya niet echt een ‘leuke’ plaats was, dus ik besloot een resort iets buiten de stad te boeken waar ik rustig een paar dagen kon relaxen aan het zwembad en het strand.

Na een beetje zoeken, kwam ik uit bij het Pullman Pattaya Hotel G. Erg toevallig, want de nachten daarvoor zou ik verblijven in het ‘zusterhotel’ Pullman Bangkok Hotel G, waarvan je hier (klik) een review leest. Voordat ik het Pullman Pattaya Hotel G boekte, besloot ik een e-mail te sturen met een vraag over de Sunset Lounge, waar je als Accor Le Club Platinum Member toegang tot zou moeten hebben. Ik was benieuwd of in deze lounge ook ontbijt geserveerd werd – dat zou namelijk betekenen dat ik geen kamer met ontbijt hoefde te boeken. Vrij snel kreeg ik een reactie dat de Sunset Lounge ‘exclusief voor gasten in een Executive Club Room’ is en dat je daar als Platinum Member geen toegang tot hebt zonder zo’n kamer te boeken. Ik mailde terug dat de website van Accorhotels toch echt duidelijk aangeeft dat je als Platinum Member toegang zou moeten krijgen, maar volgens de reactie die ik vervolgens kreeg was dat een ‘misverstand’. Ik overwoog even om een ander hotel te boeken, maar op dat moment begon er net een Accor sale waardoor ik voor heel weinig geld gewoon een Executive Club Room (mét loungetoegang!) kon reserveren, dus ik besloot dat maar gewoon te doen.

Check-in

Na een rit van ongeveer twee uur vanuit Bangkok kwam ik aan in Pattaya, waar ik vanaf het busstation een taxi nam naar het Pullman Pattaya Hotel G. Het Pullman ligt een stukje buiten het centrum van Pattaya, in een rij met grote beachresorts. Rondom het hotel staan grote muren en de beveiliging leek vrij streng: de kofferbak van de taxi werd opengemaakt voordat we door mochten rijden het terrein van het hotel op.

Pullman Pattaya Hotel G
De muren rondom het hotel
Pullman Pattaya Hotel G
Beveiligingshokje bij de ingang van het hotel

Kennelijk werd de achterbak van de taxi goedgekeurd, dus mochten we doorrijden en werd ik afgezet voor de ingang van het hotel. Daar pakte meteen iemand van het hotel mijn bagage uit de kofferbak van de taxi en ik ging alvast de lobby in. De lobby was, net als die van het Pullman in Bangkok, erg licht en modern ingericht met veel witte gordijnen:

Pullman Pattaya Hotel G lobby
De lobby van het hotel

Aan de rechterkant van de lobby bevond zich de gewone receptie en aan de linkerkant was een Accor Priority Desk, die ik als Platinum Member mocht gebruiken:

Pullman Pattaya Hotel G lobby
De Priority Desk

Ik ging meteen linksaf richting de Priority Desk en ik werd direct weggestuurd: ‘Meneer, de receptie bevindt zich aan de andere kant van de lobby!’. Ik legde uit dat ik een platinum-kaart had en vroeg of ik misschien bij de Priority Desk mocht inchecken. De man die mij in eerste instantie wegstuurde vroeg of ik de kaart kon laten zien, dus ik pakte mijn portemonnee en liet de kaart zien. Hij verontschuldigde zich en duwde mij zo’n beetje naar de Priority Desk, waar ik plaats mocht nemen in een stoel. Een erg vriendelijke dame kwam zich vervolgens voorstellen en ging mij inchecken. Ze pakte mijn paspoort en vroeg hoe ze mijn naam uit moest spreken – vervolgens werd ik gedurende het hele incheckproces bij mijn naam aangesproken, heel leuk en persoonlijk!

Terwijl ik ingecheckt werd, werd er een glaasje water en een handdoekje gebracht. Dat was wel welkom, want het was erg warm in de lobby! Tijdens het inchecken informeerde ik naar de mogelijkheid van een upgrade, maar er werd mij verteld dat het door mij geboekte tarief ‘niet kwalificeerde voor een upgrade’ – helaas! De vriendelijke dame legde verder uit wat er allemaal te doen was op en rond het hotel en dat er een gratis shuttle naar het centrum van Pattaya was die ik kon gebruiken. Toen alles duidelijk was, werd ik door haar naar mijn kamer begeleid. Toen we in de lift stonden, schrok ze ineens en bood ze haar verontschuldigingen aan dat ze mij geen late check-out had aangeboden. Ik zei dat dat geen enkel probleem was, maar dat ik er toch graag gebruik van wilde maken. Ze beloofde dat ze dat in de computer zou regelen en ze bracht mij naar mijn kamer, waar mijn koffer al klaarstond.

De Executive Club Room

Mijn kamer, een Executive Club Room, was niet erg groot maar was wel erg licht ingericht en had een balkon met een fantastisch uitzicht op zee:

Pullman Pattaya Hotel G executive club room
Executive Club Room

De wand van de kamer was in een ‘huiselijke stijl’ ingericht met een aantal fotolijstjes, boeken en planten – wat een leuk effect gaf:

Pullman Pattaya Hotel G executive club room
Leuke, originele details in de inrichting

Naast de minibar stonden er ook een aantal soorten sterke drank, een cocktailshaker en een ijsemmer in de kast, wat een leuke aanvulling was op de minibar en ook voor een leuk detail in het interieur zorgde:

Pullman Pattaya Hotel G executive club room
Leuke aanvulling op de minibar!

Op het bureau stond een fruitschaal klaar, maar het was opvallend dat er geen welkomstbrief was. Verder waren er ook geen welkomstcadeautjes (in tegenstelling tot het Pullman in Bangkok) en geen vouchers voor welkomstdrankjes – die je in feite zou moeten krijgen als Platinum Member.

Pullman Pattaya Hotel G executive club room
Een fruitschaal

Op het balkon van de kamer stonden twee stoelen en een tafeltje. Vanaf het balkon had ik uitzicht over zee en in de verte kon ik Pattaya zien liggen:

Pullman Pattaya Hotel G executive club room
Uitzicht vanaf het balkon

In de badkamer bevonden zich een wasbak, een toilet, een (regen)douche en een badkuip. Ook waren er weer heerlijke toiletartikelen van Roger&Gallet, die ik ook in het Pullman in Bangkok had.

Pullman Pattaya Hotel G executive club room
De badkamer

Opvallend was dat er tussen de badkamer en de rest van de kamer een raam zat. Het voordeel was dat je tijdens het douchen dus in feite uitzicht op zee had, maar het zorgde ook voor wat minder privacy (wat voor mij gelukkig geen probleem was, aangezien ik in mijn eentje was):

Pullman Pattaya Hotel G executive club room
Een raam tussen de badkamer en de slaapkamer

Faciliteiten van het Pullman Pattaya Hotel G

Nadat ik mijn spullen had uitgepakt, ging ik een kijkje nemen in de rest van het hotel. Het Pullman Pattaya Hotel G ligt direct aan het strand en beschikt over een tweetal zwembaden. Alles is mooi en ruim opgezet en doet echt aan als een ‘vakantiehotel’.

Pullman Pattaya Hotel G
Tussen de lobby en de zwembaden

Halverwege de lobby en de zwembaden bevond zich de spa van het hotel. Alle behandelingen waren vrij prijzig, dus ik heb de spa uiteindelijk niet gebruikt.

Pullman Pattaya Hotel G
De spa van het Pullman Pattaya Hotel G

Gelijk aan zee lagen de twee zwembaden van het hotel. Beide zwembaden hadden donkere tegels, wat een apart effect gaf:

Pullman Pattaya Hotel G zwembad
Eén van de zwembaden

Er stonden niet overdreven veel ligbedden rondom de zwembaden, maar ik heb geen enkel moment gezien dat ze allemaal vol waren – er was telkens zonder problemen een ligbedje verkrijgbaar.

Pullman Pattaya Hotel G zwembad
Het andere zwembad

Bij het hoofdzwembad lag ook het restaurant, met op de bovenverdieping de Sunset Lounge (waarover verderop meer):

Pullman Pattaya Hotel G zwembad
Het restaurant en de Sunset Lounge

Verder was er tussen het zwembad en het strand ook een beachbar, waar bijna iedere avond live muziek was:

Pullman Pattaya Hotel G
Beachbar

Aan het strand bevonden zich een paar zithoeken met hele comfortabele stoelen en ook een aantal ligbedden:

Pullman Pattaya Hotel G strand
Zithoeken van de beachbar
Pullman Pattaya Hotel G strand
Ligbedden op het strand

Zeker aan het eind van de middag (tijdens het happy hour) was het altijd heerlijk verblijven aan het strand, waar je op de comfortabele stoelen heerlijk kon genieten van de zonsondergang. Het personeel van de beachbar was ook ontzettend attent en zorgde dat je geen seconde met een leeg glas zat!

Pullman Pattaya Hotel G strand
Drankjes bij zonsondergang

Verder was het ook mogelijk om ’s avonds op het strand te dineren. Voor zover ik kon zien, was het gewoon mogelijk om alle gerechten uit het restaurant ook op het strand te laten serveren – iets waar ik uiteraard gebruik van heb gemaakt!

Pullman Pattaya Hotel G strand
Dineren op het strand – wat wil je nog meer?

Sunset Lounge

Verder was er in het Pullman Pattaya Hotel G ook een executive lounge: de Sunset Lounge. In deze stijlvol ingerichte lounge kon je ’s morgens ontbijten, eind van de middag cake en gebakjes eten, ’s avonds één uurtje genieten van gratis cocktails en verder de hele dag door gratis frisdrank, koffie en thee krijgen.

Pullman Pattaya Hotel G Sunset Lounge
De Sunset Lounge

Het ontbijt in de Sunset Lounge was -verrassend genoeg- uitgebreider dan dat in het gewone restaurant. Ik heb er daarom telkens voor gekozen om in de Sunset Lounge te ontbijten. Naast een buffet was er een menukaart met verschillende soorten warme gerechten die je kon bestellen.

Pullman Pattaya Hotel G Sunset Lounge
Ontbijtbuffet in de Sunset Lounge
Pullman Pattaya Hotel G Sunset Lounge
Ontbijtbuffet in de Sunset Lounge

De Sunset Lounge had ook een groot terras met uitzicht op zee, waar het eind van de middag heerlijk vertoeven was:

Pullman Pattaya Hotel G Sunset Lounge
Terras van de Sunset Lounge

Zoals gezegd, was er iedere avond één uurtje waar je gratis alcoholische drankjes kon nuttigen in de Sunset Lounge. De keuze was (zeker vergeleken met het Pullman Bangkok Hotel G) vrij beperkt: je kon -naast een aantal alcoholische drankjes- slechts 1 cocktail bestellen. Het komische was vervolgens dat je niet een ‘Cuba Libre’ kon bestellen (want dat was een cocktail), maar een ‘cola met rum en een beetje limoensap’ was geen probleem!

Pullman Pattaya Hotel G Sunset Lounge
Het menu van de Sunset Lounge

Het hapjesbuffet in de Sunset Lounge was ook vrij beperkt, er waren telkens maar 1 of 2 opties van hapjes die je kon pakken. Dat werd echter helemaal goedgemaakt door de geweldige service: al het personeel van de Sunset Lounge was buitengewoon vriendelijk en had altijd wel tijd voor een praatje. Ze zorgden ervoor dat je glas geen seconde leeg was en deden alles met een grote glimlach!

Pullman Pattaya Hotel G Sunset Lounge
De Sunset Lounge doet zijn naam eer aan!

Conclusie

Het Pullman Pattaya Hotel G is een mooi strandhotel met goede service dat perfect is voor mensen die een paar dagen strand willen meepakken op korte afstand van Bangkok. Verwacht hier niet de prachtige, spierwitte stranden zoals je aan de Andamese kust van Thailand wel ziet – maar je kunt desalniettemin heerlijk relaxen aan het strand en het zwembad zonder dat je gestoord wordt door de chaos van Pattaya zelf. Een groot voordeel is dat je binnen anderhalf uur (voor zo’n 30 euro) met een taxi op het vliegveld van Bangkok kunt zijn – dus een ideale afsluiter van een paar dagen Bangkok voor je weer terugvliegt naar Nederland!

Zoals gezegd, was al het personeel ontzettend vriendelijk, zowel aan de receptie als in de horecagelegenheden van het hotel. De Executive Club-kamers zijn niet erg groot, maar wel licht en modern ingericht en bieden een mooi uitzicht op zee. De voordelen van de leuke Sunset Lounge zijn mooi meegenomen en zijn naar mijn idee zeker de meerprijs waard – met het gebruik van het ontbijt en 1 biertje per dag heb je de prijs van een Executive Club-kamer er al uit.

Een groot nadeel van dit hotel vond ik dat er geen enkele statuserkenning was: ik kreeg geen upgrade, geen toegang tot de lounge in een goedkopere kamerklasse en geen welkomstdrankjes of iets gelijkwaardigs. Een groot contrast met het Pullman Bangkok Hotel G -nota bene een zusterhotel van dit hotel-, waar ik wél alle voordelen (en meer!) kreeg.

Al met al heb ik, ondanks de ontbrekende platinumvoordelen, een fijn verblijf gehad in dit hotel en heb ik heerlijk kunnen ontspannen en genieten van de vriendelijke service voor ik weer aan de lange vlucht richting Europa begon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *