Pullman Bangkok Hotel G

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Thaise hoofdstad Bangkok staat bekend om zijn grote hoeveelheid hotels. Van hostels die nog geen 3 euro per nacht kosten tot enkele van de beste luxehotels ter wereld: je vindt ze er allemaal. Door het grote aanbod en de relatief erg lage prijzen is Bangkok voor mij altijd een fijne bestemming om wat hotels uit te proberen, het maximale uit mijn status bij verschillende loyaltyprogramma’s te halen en -natuurlijk niet onbelangrijk- voor relatief weinig geld weer opnieuw kwalificeren voor een bepaald statusniveau bij een loyaltyprogramma.

Afgelopen zomervakantie bracht ik weer een paar dagen een bezoek aan Bangkok. Na lang zoeken en twijfelen welk hotel ik zou nemen, kwam ik een mooie deal tegen bij het Pullman Bangkok Hotel G, het voormalige Sofitel aan Silom Road. Voor ongeveer 40 euro per nacht kon ik hier verblijven, dus ik heb meteen geboekt. Vrij snel na het maken van mijn boeking kreeg ik een email van de Reservation Manager van het Pullman dat ze het een eer vond dat ik als Accor Platinum Member had gekozen voor het Pullman Bangkok Hotel G en dat ze via die e-mail graag meteen een upgrade naar een Executive Room, met loungetoegang en ontbijtbuffet wilde aanbieden. Ontzettend attent – dat beloofde wat voor mijn verblijf!

Aankomst en check-in

In de loop van de ochtend kwam ik in Bangkok aan na een korte vlucht vanuit Siem Reap, Cambodja. Vanaf het Don Mueang-vliegveld (het oude vliegveld van Bangkok) nam ik een taxi en binnen een halfuur werd ik voor de deur van het hotel aan de drukke Silom Road afgezet. Terwijl de taxi stopte, snelde er meteen iemand naar me toe om de deur van de taxi open te maken en mijn bagage uit de kofferbak te pakken.

Pullman Bangkok Hotel G
De entree van het hotel

De entree van het hotel zag er weinig indrukwekkend uit, maar zodra je omhoog keek, zag je dat je toch met een hotel van formaat te maken had: de vele verdiepingen van het Pullman torenden boven mij uit:

Pullman Bangkok Hotel G
Het hotel is bijna 40 verdiepingen hoog

Ik volgde de man die mij rugzak uit de kofferbak had gepakt naar binnen en werd daar verrast door de kleine, maar strak vormgegeven en moderne lobby. Omdat het hotel een voormalig Sofitel was, verwachtte ik eigenlijk een Sofitel-achtige inrichting (dus wat klassieker), maar het tegendeel was waar:

Pullman Bangkok Hotel G lobby
De kleine, maar moderne lobby

In de lobby bevonden zich, naast uiteraard de receptie, een zithoek en een koffie- en ontbijtbar. Allemaal strak en modern vormgegeven:

Pullman Bangkok Hotel G lobby
Een zithoek in de lobby
Pullman Bangkok Hotel G lobby
Een koffie- en broodjesbar in de lobby. Let op de moderne trap tegen de muur!

Terwijl ik snel wat foto’s aan het maken was in de lobby, snelde er een vrouw in een wit pak naar mij toe. ‘Mr. Kuperus, I assume?’ Ik stond perplex: hoe wist ze wie ik was? Kennelijk zag ze mijn verbazing, dus ze legde uit dat ze de reserveringen doorgekeken had en dat ik ‘voldeed aan de profielschets uit mijn reservering’. Ze vertelde dat ik als platinum member een ‘private check-in’ op de executive floor kreeg, dus ze begeleidde mij naar de liften achterin de lobby. Wij namen de lift naar de 27e verdieping en ik verbaasde mij over de lift: de hele achterwand van de lift bestond uit een videoscherm waar allerlei modeshows werden afgespeeld (met stampende, harde muziek die erbij hoorde die door de lift schalde). De mevrouw die mij begeleidde zag mijn verbazing en legde uit dat het hotel zich probeert te focussen op een ‘jong, hip publiek’.

Aangekomen op de 27e verdieping, werd ik gevraagd plaats te nemen op een bank en nam de vriendelijke dame mijn paspoort in om mijn check-in in orde te maken. De executive lounge was, in tegenstelling tot de lobby, wél in een typische Sofitel-stijl ingericht. Vanuit de executive lounge had ik een prachtig uitzicht over Bangkok:

Pullman Bangkok Hotel G executive lounge
Uitzicht over Bangkok in de executive lounge
Pullman Bangkok Hotel G executive lounge
Een lege lounge

Terwijl ik ging zitten, kwam er meteen een dame aan lopen die mij een welkomstdrankje en een koude handdoek gaf. Ze vroeg mij of ik voorkeur had voor een kamer op een hoge of lage verdieping, zodat zij dat in orde konden gaan maken in de reservering. Ik wilde graag een zo mooi mogelijk uitzicht, dus ik vroeg om een kamer op een hoge verdieping.

Pullman Bangkok Hotel G executive lounge
Welkomstdrankje en een koud handdoekje

Vrij snel kwam de dame die mij naar boven had gebracht weer terug met een kamersleutel. Ze vertelde mij dat ik een executive kamer op de 35e verdieping kreeg. Verder kreeg ik vouchers voor gratis drankjes in Scarlett, de nachtclub op het dak van het hotel en kreeg ik uitleg over het gratis eten en drinken in de lounge. Toen alles duidelijk was, werd ik naar mijn kamer gebracht – waar mijn bagage al klaar lag.

De kamer

Mijn kamer was niet bijzonder groot, maar heel stijlvol ingericht en overal luxueus afgewerkt. Vanaf de 35e verdieping met ramen tot aan de grond bood de kamer een fantastisch uitzicht over de stad.

Pullman Bangkok Hotel G executive room
Mijn executive kamer: niet groot, maar wel stijlvol ingericht
Pullman Bangkok Hotel G executive room
Een fantastisch uitzicht over Bangkok vanuit mijn kamer!

In de kamer bevonden zich twee bedden, een ‘loungestoel’ en een bureau.

Pullman Bangkok Hotel G executive room
De kamer vanaf de andere kant gezien

Op het tafeltje aan het raam lag een welkomstgeschenk klaar, bestaande uit een doosje chocolaatjes, een pot met marshmellows en een Accor-hotels bagagelabel:

Pullman Bangkok Hotel G executive room
Welkomstgeschenk voor platinum members

Verder bevonden zich in de kamer een minibar, koffiezetapparaat en uiteraard meer dan genoeg kastruimte.

Pullman Bangkok Hotel G executive room
Koffie- en theefaciliteiten

Ook de badkamer van de hotelkamer was niet overdreven groot, maar wel weer mooi afgewerkt. In de badkamer bevonden zich een badkuip, een wasbak en een aparte douchecabine:

Pullman Bangkok Hotel G executive room
De badkamer
Pullman Bangkok Hotel G executive room
Wasbak en douchecabine

In de badkamer bevonden zich ook badjassen, slippers en heerlijke toiletartikelen van Roger & Gallet. De douchegel was zó lekker dat ik bij thuiskomst in Nederland gelijk een grote tube douchegel van hetzelfde merk heb besteld!

Pullman Bangkok Hotel G executive lounge
Turndown-service

De faciliteiten van het Pullman Bangkok Hotel G

Het Pullman Bangkok Hotel G bood ook meer dan genoeg faciliteiten, waaronder een drietal restaurants en twee bars. Het ontbijtbuffet was goed in orde, met veel keuze (hoewel niet overdreven veel). Een nadeel was dat er voor zo’n groot hotel relatief weinig zitgelegenheid was, dus ik kan me voorstellen dat je soms even moet wachten tot je een tafeltje krijgt (daar heb ik zelf gelukkig geen last van gehad).

Pullman Bangkok Hotel G ontbijt
Warme gerechten bij het ontbijt
Pullman Bangkok Hotel G ontbijt
Broodsoorten
Pullman Bangkok Hotel G ontbijt
Kaas en vleeswaren
Pullman Bangkok Hotel G ontbijt
Aziatische gerechten

Naast de restaurants was er ook een fitnesscentrum en een zwembad. Het zwembad was erg klein en had slechts een paar ligbedden, wat erg opvallend is voor zo’n groot hotel. Ik heb maar 1 ochtend even aan het zwembad gelegen en toen was er vrijwel niemand, maar ik kan me goed voorstellen dat het lastig is om hier een ligbed te krijgen op een zonnige dag.

Pullman Bangkok Hotel G zwembad
Erg weinig ligbedden bij het zwembad
Pullman Bangkok Hotel G zwembad
Het zwembad: erg klein voor zo’n groot hotel
Pullman Bangkok Hotel G zwembad
Het zwembad

De executive lounge

Als platinum member had ik ook toegang tot de executive lounge op de 27e verdieping, waar ik ook mocht inchecken. In de lounge kon je de hele dag gratis koffie, thee en fris nuttigen en kreeg je twee uur per dag ook gratis alcoholische dranken als cocktails, bier en wijn. Daarnaast werden er tussen 4 en 6 ‘high tea hapjes’ geserveerd en stond er tussen 6 en 8 een buffetje met wat snacks voor bij de drankjes. De lounge bood, zoals al eerder gezegd, een mooi uitzicht over de stad en was een heerlijke plek om bij te komen van een drukke dag.

Pullman Bangkok Hotel G executive lounge
High tea met cola in plaats van thee…

De service in de lounge was spectaculair goed – wellicht omdat er erg weinig gasten waren. Ik werd constant bij naam begroet en mijn glas was geen seconde leeg. Op mijn eerste dag had ik een paar biertjes en een gin-tonic gedronken en toen ik de volgende dag weer in de lounge kwam, werd ik begroet met: ‘Goedemiddag meneer Kuperus! Begint u weer met een biertje, of wilt u gelijk een gin-tonic?’ – erg goed, attent en persoonlijk!

Pullman Bangkok Hotel G executive lounge
Drinks with a view!

Zoals ik al zei, was er dus ook een klein buffet met hapjes voor tijdens het ‘cocktailuurtje’. Het buffet bestond uit een paar soorten kaas, wat warme snacks en wat salades:

Pullman Bangkok Hotel G executive lounge
Snacks in de executive lounge
Pullman Bangkok Hotel G executive lounge
Nog meer snacks
Pullman Bangkok Hotel G executive lounge
Verschillende soorten wijn

Locatie

Zoals al eerder ter sprake kwam, ligt het Pullman Bangkok Hotel G aan Silom Road, in de zakenwijk van Bangkok. Een groot voordeel is dat een groot deel van het nachtleven (inclusief spectaculaire rooftopbars) op loopafstand van het hotel ligt. Daarnaast zijn er ’s middags en ’s avonds allerlei kraampjes waar je kleding en souvenirs kunt kopen opgesteld langs Silom Road.

Sirocco Skybar Bangkok
Spectaculaire rooftopbars zoals de Sirocco Skybar op loopafstand van het hotel!

Wat betreft toeristische attracties bevindt zich weinig spectaculairs in de buurt van het Pullman. Wel is het slechts 5 minuten lopen naar de skytrain, waarmee je in tien minuten tot een kwartiertje bij een hoop grote shopping malls bent. Verder is het ongeveer een kwartier lopen langs Silom Road naar de rivier, waar je met een boot op een leuke manier naar de toeristische bezienswaardigheden kunt varen. Verder is het natuurlijk ook altijd mogelijk om voor weinig geld een taxi te nemen. Het hotel ligt dus niet ideaal ten opzichte van de bezienswaardigheden of winkelcentra, maar door de goede vervoersmogelijkheden heb ik dit geen moment als probleem ervaren.

Pullman Bangkok Hotel G
Het hotel gezien vanaf de rivier. Het hotel is het getrapte, donkere gebouw ongeveer in het midden van de foto.

Conclusie

Het Pullman Bangkok Hotel G is een prachtig hotel waar je -ondanks de grootte van het hotel- ontzettend goede en persoonlijke service krijgt. Ik was telkens weer verbaasd dat ik herkend werd door het personeel (zowel bij het inchecken, in de executive lounge als bij enkele vragen die ik stelde bij de receptie). De kamers zijn niet erg groot, maar wel mooi ingericht en goed afgewerkt. Als platinum member krijg je alle voordelen waar je recht op hebt, inclusief een upgrade, toegang tot de lounge, een aantal gratis drankjes en een welkomstcadeautje. Een nadeel is dat het zwembad veel te klein is voor een hotel van dit formaat. Daarnaast is de locatie ook niet optimaal voor iemand die veel aan sightseeing wil doen. Al met al een ontzettende aanrader, zeker als je een mooie deal kunt krijgen!

Reacties

  1. user001 zegt

    Tijdens mijn verblijf in Bangkok had ik het Novotel Bangkok Silom gekozen, in dezelfde straat als dit hotel. Toen hebben we €36 betaald voor een superior tweepersoonskamer met ontbijt.
    Eigenlijk ziet die er wel wat hetzelfde uit als dit hotel. De ligstoelen en zwembad zijn bijvoorbeeld exact dezelfde.
    De locatie vond ik trouwens best wel goed: zowel de Skytrain als rivierboten waren op 5 minuutjes wandelen. Vandaar ga je gemakkelijk naar alle toeristische attracties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *