Priority Pass verhoogt bezoek fee

priority pass

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De meesten van jullie zullen wel bekend zijn met Priority Pass. Het is een handige manier om lounge access te scoren als je geen elite status hebt bij luchtvaartmaatschappijen. Je betaalt een vaste fee per jaar voor een specifiek abonnement. Daar bovenop betaal je nog een extra fee om een extra gast mee naar binnen te brengen.

Je hebt drie formules voor een Priority Pass lidmaatschap.

priority pass
Maak je keuze uit deze mogelijkheden

Formules veranderen niet, de kost wel

Zoals je kan zien betaal je bij de eerste formule een kost van 24 Euro per bezoek bovenop je lidgeld. Voor een extra gast betaal je dezelfde fee. Bij de Standard Plus formule heb je 10 gratis bezoeken en vanaf dat moment betaal je ook 24 Euro per bezoek en/of per extra gast. De gast fee bij het Prestige abo is momenteel ook 24 Euro.

Vanaf 18 september 2018 verhoogt deze kost naar 28 Euro per bezoek per gast. Het zal dus gelden voor alle mogelijke abonnementen van Priority Pass. Het is de eerste keer in 10 jaar tijd dat deze kost wordt verhoogt. Ze beweren dat dit wordt gedaan om de kwaliteit van de service te kunnen garanderen.

Maar hoeveel leden zou Priority Pass wereldwijd tellen? Meer dan we op één hand kunnen tellen. Soms kom je wel eens bij een lounge terecht die onder het Priority Pass label valt en daar krijg je te horen dat de lounge te druk is en dat je er niet naar binnen mag. Wordt dit dan aangepakt en opgelost? Gaan die 4 Euro per bezoek(er) ons garanderen dat we de lounge in kunnen?

Reacties

 1. Miya zegt

  Best grote verhoging, als je pas in de UK hebt gaat de prijs met 25% omhoog van 15 pond naar 20 pond. Lekker makkelijk verdient. Wel benieuwd of men ook binnenkort de prijs voor de pas zelf omhoog doet.

  • Lionell Jansen Lionell Jansen zegt

   Ik vrees dat dit er in de (nabije toekomst) er ook wel zal aankomen. Ik neem niet aan dat ze van 4 Euro per bezoek(er) rijker zullen worden of dat de kosten eruit gehaald worden.

 2. Vince zegt

  Hmm dat is jammer. En dan bij sommige lounges krijg je nog meer verrassingen. Zo was ik gisteren bij de aviator lounge op CPH en die was gewoon stampvol. Dus ik wilde niet naar binnen, maar ik kon wel met bijbetaling van 8 euro naar de “business” lounge en die was leeg. Bleek dat ze gewoon een muur in de originele lounge hadden gezet om zo blijkbaar meer geld binnen te halen. Het assortiment was niet boeiend.

 3. Grouchy zegt

  Mastercard Black CC is misschien een optie voor sommige lezers. Die kost 204EUR/jaar en je krijg de Priority Pass met daarop het Prestige Lidmaatschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *