Plaza Hotel Curacao4 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een vlucht van tien uur kwamen wij aan bij het Plaza Hotel, midden in het centrum van Willemstad. We hadden bewust voor een stadhotel gekozen – als we een strandhotel hadden gewild hadden we net zo goed naar Turkije kunnen gaan, was de beredenering. Het Plaza leek ons de perfecte uitvalsbasis voor één week Curacao.

Het Plaza Hotel is gebouwd op het terein van een fort in de 17de eeuw dat vroeger diende  om Curacao te beschermen tegen aanvallen van Spanjaarden en Nederlanders. Het geeft de hotelgast uitzicht over de pier, de Emmabrug en Willemstad. Het 250 kamers-tellend hotel, dat gevestigd is in het deel Punda van Willemstad, heeft kamer faciliteiten zoals kluisjes, televisie en airco (en dat is een echte must). Het hotel torent uit over de stad met de 14 verdiepingen die het hotel telt, dus waar in Willemstad je ook bent, je ziet het altijd staan en kunt dus zo de weg makkelijk terug vinden.Toen we aankwamen in het Plaza Hotel bleken we niet de enige! Er stond al een lange rij van hotelgasten die allemaal wilden inchecken. Helaas ging dat niet echt heel snel, maar kregen wij tijdens het wachten koude limonade van de hotel manager om het wachten goed te maken. Ingecheckt en de kamersleutel (nog een echte sleutel, wat leuk!) in ons bezit, zag ik dat wij op de achtste verdieping sliepen, wat garant zou staan voor een prachtig uitzicht!

 

Kamer

Met de twee king size bedden was ik blij verrast. De badkamer was echter wat verouderd, maar dat nam ik voor lief, want wat een heerlijk en absurd groot bed had ik om in te slapen na een lange vlucht!

De volgende ochtend: Goedemorgen Willemstad! Na heerlijk de jetlag eruit geslapen te hebben werd ik wakker met een uitzicht dat ik niet snel zal vergeten! Vanaf mijn kamer was de Emmaburg te zien, de Renaissance mall en ook de pier te zien, en in daglicht gaf dit een heel ander beeld van Willemstad.

Uitzicht

Vanuit Nederland had ik een gesprek aangevraagd met de General Manager, maar kreeg daar geen gehoor op. Bij de receptie nog een keer een gesprek aangevraagd en met enige moeite kreeg ik toen niet de manager te spreken maar de eigenaar van het Plaza hotel, de Amerikaan Layne Rack. Hij nam mij mee naar het inpandige casino en we bespraken de toekomst van het hotel. Layne vertelde mij over het moeilijke verleden waar het hotel mee te maken heeft gehad, maar nu grote plannen heeft voor de korte termijn. Met financiering vanuit Amerika is het plan opgezet om het hotel te verbouwen en de kamers luxer te maken met nieuwe bedden, luxere badkamers en grotere suites op de 14de verdieping. Binnen nu en twee jaar zou het hele hotel ge-upgrade moeten zijn tot een modern viersterren hotel. Veelbelovende woorden! Hierna gaf hij mij een rondleiding door het gehele hotel om uiteindelijk uit te komen op de  eerste verdieping waar o.a  het zwembad, met bar en fitness faciliteit, zit. Dit vond ik het mooiste gedeelte, de zee voel je hier tegen de wanden van het hotel aan slaan en zo af en toe voel je die druppels dan ook op je lichaam (als je dicht genoeg bij een inham ligt) en dat is met een dagelijkse gemiddelde temperatuur van zo’n 33 graden heerlijk verkoelend. Na het gesprek besloot ik maar even rustig te gaan liggen en te genieten!

2014-10-03 16.36.26

 

Wat mij gelijk al opviel, was de prachtige binnentuin/benedenhal van het hotel. Het is een soort oase van planten, vijvers en beelden van dieren. Het voelt echt alsof het hotel 24/7 ‘leeft’ als je terug komt van het uitgaan om drie uur snachts en dan nog vogels hoort in de lobby van het hotel!
2014-10-01 13.12.45

Mooie bloemen en planten in de lobby

Voor een stadshotel heeft het hotel prima faciliteiten, de bedden waren boven verwachting goed en alle basis benodigdheden zijn paraat. Voor mijn gevoel is dit zoals een hotel hoort te zijn: een basic en een goede plek om te slapen en te douchen, omdat je overdag toch vaak weg bent. Het personeel in het Plaza is attent en denkt met gasten mee. Dit, en de prachtige locatie, zijn redenen voor mij om nog een keer terug te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *