Amsterdam – Palermo in Alitalia Business Class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eigenlijk vlieg ik binnen Europa nooit business class maar voor mijn trip naar Palermo, met Alitalia werd dit privilege me in de schoot geworpen, en dan zeg je natuurlijk geen nee. Voordeel nummer 1 heb ik meteen op Schiphol reeds te pakken, een speciale rij voor business passagiers bij de security. Snel en soepel door naar voordeel nummer 2, in alle rust op het vertek van de vlucht wachten in de KLM Crown Lounge.

Amsterdam – Aeroporto di Milano Linate Business class

Na een kop thee met oer-Nederlandse stroopwafel begeef ik me richting de gate. Het boarden verloopt soepel en ik mag op rij drie plaats nemen. Het business gedeelte bestaat uit drie stoelen naast elkaar, echter de middelste stoel is geen zitplaats maar een werkblad. Superhandig om mijn papieren en de uitgereikte krant op neer te leggen.

In plaats van een zakje nootjes krijgen de passagiers in het voorste gedeelte van het vliegtuig een heuse maaltijd aangeboden. Een heerlijk stuk quiche, smakelijke kaas en vleeswaren, een vers broodje en een lekkere koek. Dat smaakt. De aardige steward vult de glazen keer op keer, zonder daar een zuur gezicht bij te trekken (zoals dat in economy nog al eens het geval is.) Na ruim anderhalf uur sta ik voldaan aan de grond in Milaan, op Linate airport.

Alitalia maaltijd aan boord

Lunchen in het Michelangelo restaurant

Voor de lunch schuif ik aan in het moderne Michelanglo restaurant op de luchthaven. Gelegen op de tweede verdieping en derhalve moet je van het bestaan van dit restaurant af weten, want anders vind je het waarschijnlijk niet zo snel. Op het moment van mijn bezoek is het er niet druk en mag zelf een plek uitzoeken waar ik mijn lunch wens te nuttigen. De kaart is, gelukkig, tweetalig, echter raadt de ober me een dagmenu aan. Ik besluit zijn advies op te volgen.

Michelangelo restaurant0001 Michelangelo restaurant0002 DSC06013 Michelangelo restaurant

Een groene groentesoep met mascarpone als voorgerecht, gevolgd door een groot bord risotto en tenslotte als dessert een omgekeerde tiramisu. Heb je wat tijd te doden op Linate airport en is het rond etenstijd, ik kan je dit restaurant van harte aanbevelen.

Lunch Michelangelo restaurant DSC06022 DSC06023

Aeroporto di Milano LinatePalermo Airport Falcone Borcellino Economy class

Amper de laatste hap naar binnen geschoven, is het reeds tijd geworden voor mijn doorvlucht naar mijn eindbestemming Sicilië. Ook hier weer drie stoelen naast elkaar, echter dit keer ook bedoeld om drie passagiers op te vervoeren. Naast mij zit een tamelijk corpulente heer, die mij in mijn bewegingsvrijheid beknot. De catering is eveneens nogal summier ten opzichte van de vlucht vanuit Amsterdam.

Alitalia

Een drankje , in plastic in plaats van glas, met een zakje koekjes, that’s it. Gelukkig heb ik (meer dan) genoeg gegeten tijdens mijn tussenlanding. Het personeel is wat nors en ik ben blij dat we nog eens anderhalf uur later Palermo Airport Falcone Borcellino bereiken.

Business class vliegen op betrekkelijk korte trajecten voegt voor mij persoonlijk niet zo heel veel toe. De tijd die je in de kist doorbrengt is mijn inziens te kort om optimaal van de geneugten die deze klasse met zich meebrengt te kunnen genieten, en deze willen ook nog al eens verschillen van vlucht tot vlucht.

Overzicht

Publicatie Datum

18 September 2014

Voordelen

Amsterdam - Linate:

smakelijk eten

vriendelijk personeel

ruime zitplaats

Nadelen

Linate - Palermo

summiere versnapering

nors personeel

krappe zitplaats

Stoel

Eten

Crew

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het traject Amsterdam - Linate kon ik als passagier de voordelen van het vliegen in business class goed ervaren. Op het traject Linate - Palermo merkte ik geen verschil met een economy plaats

3.8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *