Piloten van Eurowings staken vandaag1 min leestijd

Eurowings, Handbagage, Basic Economy

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De piloten van de Duitse Lufthansa dochtermaatschappij Eurowings gaan vandaag, donderdag 6 oktober 2022, staken. De piloten willen extra vrije dagen en meer rusttijden. In september bereikten Lufthansa met hun piloten nog een akkoord waardoor er zeker tot juni volgend jaar geen stakingen meer plaatsvinden.

Piloten Eurowings staken

Volgens pilotenvakbond Cockpit proberen de piloten met deze staking aan te dringen op meer vrije dagen en meer rustmomenten. Net als bij Lufthansa afgelopen zomer zijn nu ook de gesprekken tussen de piloten en Eurowings mislukt waardoor er nu een staking gaande is. Na tien onderhandelingsmomenten is men nog steeds niet tot een akkoord gekomen. Dit terwijl de piloten van Lufthansa afgelopen maand nog te horen kregen er flink op vooruit te gaan met de nieuwe cao. Die van Eurowings valt erg tegen.

Eurowings, Handbagage, Basic Economy
Piloten van Eurowings staken vandaag. (bron: Eurowings)

De staking betreft volgens Cockpit alleen vluchten van Eurowings Deutschland. Als je met Eurowings Europe vliegt zou je geen last hebben van de staking. Dit is echter niet met zekerheid te zeggen. Check dus even voor jezelf of deze staking ook gevolgen heeft voor jouw vlucht. Vanaf Schiphol vliegt Eurowings op zowel Hamburg als Stuttgart. Vanaf de grootste hub Dusseldorf biedt de maatschappij het grootste aanbod aan.

Financieel onhaalbaar

Als Eurowings gehoor zou geven aan de eisen die de piloten stellen zou het bedrijf behoorlijk in gevaar komen. Maar liefst 20% van de vluchten zou dan financieel onhaalbaar worden. De maatschappij vindt de eisen die de vakbond stelt dan ook ‘buitensporig’ en wil dus andere oplossingen vinden.

Uitgelichte afbeelding: Eurowings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *