KLM vreest bestemmingen te verliezen en praat met kabinet1 min leestijd

Flying Blue Promo Rewards Juni 2023

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als gevolg van de krimpplannen van het kabinet vreest KLM nu zeker 30 bestemmingen te moeten verliezen. Het kabinet kondigde eerder dit jaar al plannen aan voor de krimp van Schiphol. Nu gaat de maatschappij in gesprek met Den Haag.

KLM vreest bestemmingen te verliezen

Aangezien Schiphol naar een maximaal aantal vluchten van 440.000 per jaar is gegaan is KLM genoodzaakt flink in te krimpen. Het is nu voor het eerst dat de maatschappij de concrete gevolgen bekendmaakt van deze krimp. Op dit moment vliegt KLM naar in totaal 160 bestemmingen wereldwijd. Als gevolg van de krimp moet de maatschappij nu zeker 30 bestemmingen uit dit aanbod schrappen. Volgens het Financieel Dagblad gaat het hier vooral over Europese bestemmingen zoals Belgrado, Kiev en Istanboel. Maar ook intercontinentale bestemmingen zoals Boston, Osaka en Taipei moeten uit het aanbod worden gehaald. Dat is erg jammer en dit kan nogal grote gevolgen hebben voor KLM aangezien dit allemaal SkyTeam hubs zijn.

KLM B737-700
KLM vreest zeker 30 bestemmingen te moeten verliezen. Bron: KLM

Nu wil KLM met het kabinet in gesprek gaan over deze krimp. Dit maakte topvrouw Marjan Rintel gisteren bekend op het World Aviation Festival in de RAI. Dit festival vindt elk jaar plaats in Londen maar werd dit jaar voor het eerst in Amsterdam gehouden. Ze geeft aan de doelstelling met betrekking tot de duurzaamheid volledig te begrijpen maar wil een andere aanpak. Zo heeft ze het in plaats van een krimp op Schiphol over het gebruik van sustainable aviation fuel. Daarnaast is de verhoging van de vliegtaks naar € 29,- per ticket volgens haar juist maar dit moet wel een ander doel hebben. Zo moet dit geld volgens haar niet direct naar de staatskas gaan maar naar ‘vergroening’.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer – MD Turck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *