Parkeren op Schiphol wordt nog makkelijker2 min leestijd

Ingang van P1 Schiphol Parking (Bron: Schiphol Parking)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op luchthaven Schiphol zijn veel opties om te parkeren. Zowel vlakbij de luchthaven als wat verder weg. Eerder maakten we al een handleiding met een aantal tips voor de parkeeropties. Schiphol Parking maakt het met de nieuwe samenwerking met EasyPark echter nog makkelijker om te parkeren. Met behulp van de nieuwe kentekenherkenning hoef je namelijk je auto niet meer uit voor een parkeerkaartje bij P1 Kort parkeren.

Schiphol Parking

Alhoewel Amsterdam Airport Schiphol een goede verbinding met het openbaar vervoer heeft kiezen veel reizigers toch voor de auto. De luchthaven is dan ook voorzien van heel wat parkeerplekken. Logisch ook, het is een flinke inkomstenbron voor het vliegveld. Uit het halfjaarcijfers van Schiphol blijkt dat het in de laatste helft van 2022 al om bijna 60 miljoen euro ging. En dan zijn er ook nog tal van parkeerplaatsen die uitgebaat worden door externe bedrijven.

Benieuwd naar hoe parkeren op Schiphol in zijn werk gaat? Check dan onze handleiding met een aantal opties op en vlakbij Schiphol. Mocht je voor P3 Lang parkeren gaan? Bekijk dan onze review van Schiphol Parking P3 Lang parkeren.

3AB74063-A454-487B-A30D-9AF827B8C561

P1 Kort parkeren

Voor reizigers die binnenkort kiezen voor P1 Kort parkeren van Schiphol Parking gaat er iets veranderen. Het wordt namelijk nog makkelijker om gebruik te maken van deze parkeerplaats als je lid bent (of wordt) van EasyPark, voorheen Parkmobile. Gebruikers van de app worden automatisch herkend middels hun kenteken. Door de koppeling met de app gaat bij het inrijden de slagboom automatisch open. Bij het uitrijden registreert de app de parkeertijd en het tarief. De betaling verloopt volledig via de EasyPark app. Overigens is dit alleen mogelijk bij kort parkeren tot 48 uur zonder reservering.

P1 Kort parkeren op Schiphol biedt 4.200 (grotendeels overdekte) parkeerplekken, waarvan 12 met oplaadpunt. Je kunt hier zonder reservering tot 48 uur parkeren. Als je langer dan twee dagen wil parkeren is een reservering bij Schiphol Parking wel nodig.

Volgens Schiphol zijn er op dit moment in Nederland al zo’n drie miljoen gebruikers van de EasyPark, voorheen Parkmobile, app. Voor die groep is deze vernieuwing dus ideaal. Als je de app nog niet hebt is het mogelijk om deze gratis te downloaden en een profiel aan te maken.

Bron foto’s: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *