Op deze routes vliegt KLM nog met een Boeing 747

KLM Boeing 747 City of Seoul

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Veel reizigers hebben bewondering voor de ‘Queen of the Skies’, oftewel de Boeing 747. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen heeft dit toestel de vloot al verlaten, maar KLM vliegt er nog even mee. Deze toestellen worden namelijk uitgefaseerd en vervangen door de modernere Dreamliner en B777 toestellen per 2021.

KLM zet het toestel echter op steeds minder routes in omdat steeds meer toestellen de vloot verlaten. Als je nog een keer wilt vliegen met de ‘Queen of the Skies’, dan moet je snel zijn. In dit artikel vind je alle routes waar dit toestel op ingezet wordt.

Reisklassen aan boord

KLM heeft twee soorten B747-400 toestellen in haar vloot, namelijk een passagiers versie en een combi versie. In de passagiers versie kunnen maximaal 406 passagiers en in de combi versie 268 passagiers. In de combi versie is het achterste gedeelte bestemd voor vracht, waar in de reguliere versie passagiers zitten.

De World Business Class kun je in dit toestel op twee plaatsen vinden, namelijk in de neus en op het bovendek oftewel ‘Upper Deck’. Economy Comfort kun je vinden achter de Business Class en daarachter zijn de Economy Class stoelen geplaatst. Een review van Economy Comfort in dit toestel kun je hier vinden, en een review in World Business Class hier en hier.

KLM World Business Class
KLM World Business Class

B747-400 routes van KLM

Het toestel zal de vloot van KLM in 2021 verlaten. Er zijn steeds minder routes waar de luchtvaartmaatschappij dit toestel op inzet. Op dit moment kun je met het toestel nog vliegen naar Noord en Zuid-Amerika en het Caribisch Gebied.

Op dit moment vliegt de luchtvaartmaatschappij vanaf Amsterdam met de B747-400 naar:

  • Curacao CUR (dagelijks) met een vliegtijd van 9 uur en 35 minuten
  • Toronto YYZ (maandag, woensdag en zaterdag) met een vliegtijd van 7 uur en 50 minuten
  • Los Angeles LAX (op woensdag) met een vliegtijd van 11 uur en 10 minuten
  • Mexico Stad MEX (dagelijks) met een vliegtijd van 11 uur en 25 minuten
  • New York JFK (dagelijks) met een vliegtijd van 8 uur
  • Paramaribo PBM (dagelijks) met een vliegtijd van 9 uur en 25 minuten

Er zijn altijd wijzigingen mogelijk in het vliegschema, dus het is geen 100% garantie dat je met dit toestel vliegt. Wil je weten waar je het beste kunt zitten in dit toestel? Neem dan eens een kijkje in de KLM Best Seat Guide op InsideFlyer.

Virtueel door het toestel lopen

Ook is het mogelijk om virtueel door het toestel te lopen. Het is zowel mogelijk om via je muis als telefoonbewegingen door het toestel te bewegen. Daarnaast is er een VR optie voor mobiele apparaten. Je dient dan wel te beschikken over een speciale houder. Doordat je door het hele vliegtuig kunt lopen, kun je ook plekken zien die je normaal niet ziet. Zo is het mogelijk om de cockpit volledig te bekijken, maar helaas niet de crew rests op de lange afstandsvloot. In deze ruimte met bedden verblijft de KLM cabinebemanning als deze rust.

Wil je eens een kijkje nemen in dit toestel? Dan kan dat via deze links:

Het is ook mogelijk om door de andere toestellen van KLM te lopen. Meer informatie daarover kun je hier vinden.

Loop virtueel door de B747-400
Loop virtueel door de B747-400

Afbeeldingen ©KLM/Nicky Boogaard via Flikr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *