Ook Malaysia Airlines stuurt A380 vloot met pensioen

Malaysia Airlines A380

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Sinds de uitbraak van de pandemie hebben verschillende luchtvaartmaatschappijen een gedeelte van de vloot aan de kant gezet. Zo stuurde Air France vorig jaar alle A380 toestellen al met pensioen. Ook Lufthansa, Etihad Airways en Thai Airways deden hetzelfde. Nu komt Malaysia Airlines met het nieuws om hun hele A380 vloot voorgoed aan de kant te zetten.

Hele A380 vloot voorgoed aan de kant

Malaysia Airlines neemt net als vele andere maatschappijen afscheid van de A380. De maatschappij heeft op dit moment 6 Airbus A380-800 toestellen in de vloot met een leeftijd van 8 tot 9 jaar oud. Net als bij Thai Airways is de A380 ook bij Malaysia een puur luxe product. De toestellen kosten de maatschappij meer dan dat ze opbrengen. Malaysia Airlines is vrijwel volledig in handen van de Maleisische overheid en heeft daarom de beslissing moeten nemen om voorgoed afscheid te nemen van de jumbojets.

Ook Malaysia Airlines moet helaas afscheid nemen van de A380.

De A380 van Malaysia biedt in totaal plaats aan 494 passagiers, waarvan 8 in first class, 66 in business class en 420 in economy class. De toestellen werden o.a. ingezet op de routes naar Sydney en Londen. De toestellen op deze routes zullen hoogstwaarschijnlijk worden vervangen door de A350 die ook een first class aan boord hebben.

Conclusie

Net als vele andere maatschappijen moet Malaysia Airlines helaas ook afscheid nemen van de A380 toestellen. De toestellen kosten de maatschappij meer dan dat ze opbrengen. De A350 zal deze toestellen vervangen, aangezien die ook een first class aan boord hebben.

Uitgelichte afbeelding: OMAAT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *