Ook betaalde voorkeursstoelen bij Emirates2 min leestijd

Emirates Economy

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Waar het vroeger een wedloop was wie het beste onboard product aanbood, lijken Emirates en Etihad nu met elkaar te wedijveren over wie het meeste ancillary revenue kan verdienen. Vorig jaar voerde Emirates een toeslag in voor het vooraf selecteren van stoelen voor bepaalde Economy Class passagiers. Eerder deze maand besloot Etihad voor sommige voorkeursstoelen, over het algemeen voorin de cabine, extra kosten te rekenen. Afgelopen weekend heeft ook Emirates de stoelselectie uitgebreid met ‘preferred seats’. Om deze stoelen te reserveren zijn er extra kosten bovenop de standaard stoelselectie toeslag. Net als bij Etihad betreft het stoelen voorin de cabine. Deze bieden echter geen extra comfort of beenruimte. Het is echter nu ook mogelijk om, tegen nog hogere kosten, een stoel bij de nooduitgang te selecteren. First en Business Class passagiers kunnen nog steeds kosteloos online een stoel uitkiezen. Bij online check-in, 48 uur voor vertrek, is dit ook mogelijk voor alle Economy Class passagiers.

Emirates Economy
Emirates’ uitstekende Economy Class

Stoelselectie bij Emirates

Economy Class passagiers hebben straks de keuze uit een ‘Regular’ of ‘Extra Value’ stoel. Onder de laatste categorie vallen weer ‘Preferred’ (voor in de cabine), ‘Twin’ (in een rij van twee, achter in de 777 of vooraan op het upperdeck van de A380) en ‘Extra Legroom’ (bij de nooduitgang met extra beenruimte. Je moet wel aan veiligheidsvoorschriften voldoen). Reizigers met een Flex of Flex Plus tarief kunnen een Regular stoel gratis selecteren, maar moeten ook betalen voor Extra Value.

De prijzen voor de Extra Value stoelen variëren per route, seizoen en bestemming.

Emirates stoelselectie
Kosten voor de verschillende stoelopties bij Emirates

Voor leden van het Skywards programma is er een korting tot 100%, ook voor medereizigers.

Skywards seat Emirates
Tarieven voor Skywards leden

Zoals te zien is moeten zelfs Platinum leden betalen voor stoelen bij de nooduitgang. Dit zal niet goed vallen bij deze top-tier leden en het is ook zeker ‘gierig’ van Emirates.

Prijsniveau

Naar mijn mening is het prijsniveau voor de stoelselectie bij Emirates aan de hoge kant. Op een vlucht Düsseldorf-Dubai kost een standaard stoel €25, een preferred stoel €35 en een extra legroom stoel €85.

Zeker omdat de airline voornamelijk connecting traffic heeft, zouden passagiers voor meerdere vluchten betalen. Zeker als je met het gezin reist loopt dit snel op. Helaas is het ook een trend bij verschillende maatschappijen dat ook standaard stoelen voorin het vliegtuig een hogere prijs krijgen zonder dat ze extra comfort bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *