Ook Aruba schrapt testplicht voor volledig gevaccineerden1 min leestijd

Marriott Aruba

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Volledig gevaccineerde reizigers naar Aruba hoeven zich vanaf donderdag 3 februari a.s. niet meer te laten testen. Aruba volgt hiermee de trend die vele andere landen op dit moment al opvolgen.

Aruba schrapt verplicht testen

Tot nu toe was het voor reizen naar Aruba verplicht om je te laten testen, ook al ben je volledig gevaccineerd. Vele Europese landen schrappen echter op dit moment deze testplicht. De testplicht voor Aruba komt vanaf donderdag 3 februari te vervallen. Een voorwaarde is wel dat je minimaal 7 dagen een boosterprik op zak hebt. Vooraf aan je reis naar Aruba dien je aan te kunnen tonen dat je volledig bent gevaccineerd. Dit kan doormiddel van ten minste drie dagen voor vertrek het vaccinatiebewijs toe te voegen aan de online ID-card.

Het nieuwe Embassy Suites by Hilton Aruba Resort opent in de zomer van 2022 (Bron: Hilton)
Vanaf donderdag 3 februari a.s. vervalt voor volledig gevaccineerde reizigers naar Aruba de testplicht. (Foto: Hilton)

De verplichte boostervaccinatie geldt echter niet voor reizigers tussen de 12 en de 17 jaar oud. Voor hen is één prik van het Jansen vaccin of twee prikken van een ander vaccin voldoende. Reizigers van 18 jaar en ouder die niet (volledig) zijn gevaccineerd dienen zich nog wel te laten testen en vervolgens het negatieve testbewijs aan de online ID-card toe te voegen. Indien je een PCR-test doet dien je deze maximaal 3 dagen voor vertrek af te leggen. In het geval van een antigeentest mag dit maximaal 24 uur voor vertrek zijn.

Reisadvies Aruba

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft op dit moment code geel af voor Aruba. Dit houdt in dat niet-noodzakelijke reizen in principe zijn toegestaan. Je dient echter wel extra rekening te houden met veiligheidsrisico’s.

Aruba Reisadvies

Uitgelichte afbeelding: Marriott

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *