Aruba komt met nieuwe belasting voor vliegtuigpassagiers2 min leestijd

Flamingo op Aruba

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het eiland Aruba start vanaf volgende maand met een nieuwe duurzaamheidsbelasting. Reizigers die per vliegtuig op het eiland arriveren moeten namelijk 20 Amerikaanse dollar per persoon gaan betalen voor deze nieuwe belasting. De bijdrage is volgens het eiland nodig om duurzame ontwikkelingen te bevorderen.  

Nieuwe belasting voor vliegtuigpassagiers Aruba

Vanaf maandag 1 juli 2024 betalen reizigers die per vliegtuig op Aruba arriveren een nieuwe belasting. De zogenaamde duurzaamheidsbelasting bedraagt 20 Amerikaanse dollar per persoon. Dat is omgerekend iets minder dan € 19. De belasting is voor bezoekers vanaf 8 jaar. Inwoners van Aruba of bezoekers die hetzelfde jaar al op Aruba zijn geweest hoeven de nieuw belasting niet (opnieuw) te betalen. 

KLM Airbus A330-300 in de nieuwe livery (Bron: KLM)

De belasting wordt vanaf 1 juli in rekening gebracht via de immigratiekaart van Aruba. Deze ED-kaart (Embarkation & Disembarkation) moet binnen 7 dagen voor aankomst online ingevuld worden. Dit is mogelijk via de website van Arubaanse immigratiedienst

Het eiland wil de inkomsten van deze duurzaamheidsbelasting gebruiken om het eiland te verduurzamen. Wat dat precies betekent is echter niet bekend gemaakt. 

Zomerdienstregeling

KLM vliegt deze zomer tot 7 keer per week van Amsterdam Airport Schiphol (AMS) naar de Internationale luchthaven Koning Beatrix Aruba (AUA). De maatschappij zet hiervoor afwisselend de Airbus A330-200 en -300 in. De A330-200 beschikt over 18 World Business Class stoelen en 250 plaatsen in Economy Class. De grotere A330-300 heeft naast 30 World Business Class passagiers en 262 Economy Class reizigers. Vlieg je in World Business Class naar Aruba? Dan moet je zeker KLM huisje #103 niet vergeten!

KLM Huisje 103: op Aruba

TUIfly vliegt deze zomer ook non-stop op Aruba. De leisure airline doet dat echter maximaal tweemaal per week. TUIfly zet op deze route een Boeing 787-8 Dreamliner in. De Dreamliner beschikt over 300 Economy Class stoelen. 

Zowel passagiers van KLM als TUIfly zullen de nieuwe belasting voor vliegtuigpassagiers op Aruba moeten gaan betalen. Tenzij ze natuurlijk onder de uitzonderingen vallen.

Bron omslagfoto: Unsplash / Bron foto’s artikel: KLM

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    “Het eiland wil de inkomsten van deze duurzaamheidsbelasting gebruiken om het eiland te verduurzamen. Wat dat precies betekent is echter niet bekend gemaakt. ”

    Ja, ha ha ha, nogal wiedes! Ze willen gewoon de toeristen nog meer geld uit de zak kloppen. Met duurzaamheid kun je lekker alle kanten op, het is een schoolvoorbeeld van boerenbedrog.

    Maar goed, ze gaan wat mij betreft lekker hun gang maar, ik kan toch geen enkele reden bedenken om Aruba te bezoeken. Echt zo’n eiland dat ik met het grootste gemak links laat liggen. Of rechts, voor mijn part. Ook prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *