Review: Ibis Budget Aachen Raeren Grenze6 min leestijd

Ibis Budget Aachen14

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder deze maand verbleef ik tijdens een weekendje fietsen in België in een aantal hotels waaronder het Ibis Budget Aachen Raeren Grenze. Het hotel bevindt zich, zoals de naam al aangeeft, op de grens met Duitsland. Ondanks de naam bevindt het hotel zich echter in België. Het is vooral populair bij mensen die een lange rit met de auto maken. Het hotel bevindt zich namelijk aan de E40 die België met Duitsland verbindt. Het was al weer een tijdje geleden toen ik voor de laatste keer in een Ibis Budget hotel verbleef. De laatste keer was namelijk ruim twee jaar geleden in het Ibis Budget Amsterdam Airport. In deze review lees je over mijn ervaring in het ibis budget Aachen Raeren Grenze.

Inchecken

Toen ik bij de ingang aankwam viel me direct al op dat dit een hotel is waar veel mensen verblijven die op doorreis zijn. Met de auto bereik je de ingang door bij de Belgische-Duitse grens af te slaan. De plaats waar vroeger de grenscontrole plaatsvond heeft plaatsgemaakt voor een tankstation. Rondom het hotel stonden ook een heleboel vrachtwagens met vooral Oost-Europese kentekens. De lobby van het hotel ziet er eenvoudig uit. Ik moest wel even op een belletje drukken zodat er daarna een receptioniste te voorschijn kwam.

Nadat de check-in was afgerond, kreeg ik mijn kamerpasje aangeboden waarna ik mijn fiets in de ‘stalling’ van het hotel mocht plaatsen. Deze stalling bleek echter een soort van berging te zijn. Hij stond gelukkig wel veilig. Vervolgens keek ik naar mijn kamerpasje waar mijn kamer zich bevond. Deze bevond zich op de begane grond. Hierdoor was ik snel op mijn kamer.

Het hotel ziet er verder simpel en wat saai uit. Er zijn trouwens twee verdiepingen. Naar mijn idee zat het hotel die nacht niet erg vol.

Kamer

De kamer zag er precies zo uit zoals ik gewend ben in een Ibis Budget hotel. Een relatief kleine ruimte met een tweepersoonsbed en nog een bed daarboven. In totaal kunnen er op een kamer dus drie mensen slapen.

Ibis Budget Aachen6
Ibis Budget Aachen6

Afgezien van het bed beschikt de kamer ook over een bureau met stoel. Daarboven bevindt zich nog een televisie van klein formaat. Naast de televisie bevindt zich een klein raam dat uitzicht biedt over de E40. Op het moment dat ik de kamer binnenkwam was het al bijna donker buiten.

Ibis Budget Aachen6

Het hotel beschikt uiteraard ook over WiFi. De gebruikersnaam en wachtwoord kun je opvragen bij de receptie. Op mijn eigen data had ik vreemd genoeg niet een bepaald goede verbinding. Wellicht kwam dit door het grensgebied. De WiFi werkte echter prima.

Badkamer

Ibis Budget hotels beschikken in tegenstelling tot Formule 1 hotels ook over een eigen badkamer. Echter bevindt de wastafel zich in de hotelkamer zelf. Hier trof ik een aantal handdoeken, zeep en twee kartonnen bekertjes aan. Voor de rest is hier nog een spiegel en stopcontact aanwezig.

Links van deze wastafel bevindt zich de douche. De douche was echter niet van bepaalde goede kwaliteit. De temperatuur veranderde namelijk vaak. Ook duurde het even voordat er warm water uit kwam. Nadat je de kamer binnenkomt vind je aan je rechterkant het toilet. Ook deze ruimte was erg klein.

Ibis Budget Aachen6

Ontbijt

Het ontbijt vindt elke ochtend vanaf 6.30 uur plaats. Doordeweeks kun je tot 10.00 uur ontbijten en in het weekend is dit tot 11.00 uur. De ontbijtzaal kun je vinden in de lobby waar dus ook de receptie zich bevindt. Het aanbod is vrij beperkt. Echter kun je in een budgethotel zoals deze ook niet anders verwachten. Het aanbod bestaat o.a. uit een broodselectie. Zo vind je er croissants, chocoladebroodjes en een paar andere soorten broodjes.

Ibis Budget Aachen6

Ook is er stokbrood aanwezig en vind je er een kleine selectie aan broodbeleg zoals vleeswaren en kaas. Ook vind je hier aardbeienyoghurt en nog een paar soorten yoghurt in plastic verpakkingen.

Wat me opviel hier was dat het buffet nauwelijks wordt aangevuld. Het was dan weer even wachten totdat een medewerker weer met nieuwe croissants kwam omdat deze bijvoorbeeld ergens anders mee bezig was. Natuurlijk kun je in een budget hotel ook geen volledige service verwachten. Afgezien daarvan was het ontbijt wel van goede kwaliteit.

Bij het uitchecken kon ik mijn pasje in een box achterlaten. Het was is niet eens nodig om bij het uitchecken een medewerker te spreken. Al had ik die natuurlijk wel nodig om de berging te openen voor mijn fiets. Het hotel biedt trouwens gratis parkeergelegenheid. Meer informatie over dit hotel vind je op de website van Accor.

Beeldmateriaal: Goffe de Boer – InsideFlyer

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    De recensent rept met geen woord over iets wat toch niet helemaal onbelangrijk is: wat hij voor de overnachting betaald heeft.

    En wat een schitterende foto van het bureau in de hoek, waar (ongetwijfeld stomtoevallig) op de TV te zien is hoe de minister-president van Italië op zeer vriendelijke wijze een bejaarde, verwarde en aftakelende opa begroet.

  2. JdV zegt

    Het gebouw ziet er zowel van buiten als van binnen uit als een penentiaire inrichting. Ik hoop dat de auteur weinig betaald heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *