Oneworld opent eerste alliantie lounge in Seoul2 min leestijd

Review – Nieuwe Terminal Seoul Incheon Airport (ICN) & Transit tours

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Net als de andere allianties gaat ook Oneworld binnenkort beginnen met de zogeheten alliantie lounges. De eerste lounge gaat binnenkort open in Seoul. Op Schiphol zit sinds een paar jaar ook al een alliantie lounge van Star Alliance waar men sinds dit jaar ook tegen betaling gebruik van kan maken.

Oneworld opent eerste alliantie lounge

Naast de gewone airline lounges die dus beheerd worden door een luchtvaartmaatschappij biedt een alliantie zelf soms ook nog lounges aan. SkyTeam heeft op dit moment het meeste aantal alliantie lounges. Denk hierbij aan luchthavens zoals Dubai, Santiago de Chile en Hong Kong. Je kunt hier gebruik van maken als je een vlucht hebt met een SkyTeam airline en minimaal over een SkyTeam elite plus status beschikt.

Ook Star Alliance heeft vele alliantie lounges op luchthavens wereldwijd. Alleen oneworld heeft tot nu toe nog niet van deze airline lounges. Daar komt binnenkort echter verandering in. De alliantie opent namelijk binnenkort een eigen lounge op de luchthaven van Seoul Incheon, in Zuid-Korea.

Review KAL Prestige Class Lounge East & West Seoul Incheon Airport
Passagiers van oneworld airlines hebben binnenkort ook toegang tot de nieuwe oneworld lounge. (Foto: InsideFlyer – MD Turck)

Opening in 2024

Alliantie lounges komen vooral voor op luchthavens waar de alliantie niet bepaald een belangrijke rol speelt of hub heeft. Schiphol is bijvoorbeeld geen hub voor een maatschappij van Star Alliance. Er komen wel veel vluchten van Star Alliance op Schiphol waardoor er behoefte was aan een eigen lounge. Ditzelfde speelt dus ook op de luchthaven van Seoul Incheon wat een SkyTeam hub is. Aangezien er hier ook veel passagiers van oneworld maatschappijen komen heeft de alliantie besloten om ook hier een eigen lounge te openen.

Het is de bedoeling dat de lounge haar deuren opent in januari 2024. De lounge bevindt zich in Terminal 1, waar de meeste oneworld maatschappijen vertrekken. Denk hierbij aan American Airlines, Cathay Pacific, Finnair, Malaysia Airlines, Qantas, Qatar Airways en SriLankan Airlines. Je vindt de lounge straks vlakbij Gate 28 op de vierde verdieping.

Vertraging

Oneworld zou eigenlijk al veel eerder eigen lounges gaan openen maar door de uitbraak van de pandemie liep dit vertraging op. De plannen voor eigen lounges werden namelijk al in 2019 aangekondigd. Oneworld liep hier dus al aan aantal jaar mee achter in vergelijking met SkyTeam en Star Alliance. Passagiers van oneworld zullen hier ongetwijfeld blij mee zijn. Op welke luchthavens er nog meer lounges worden geopend is op dit moment nog niet bekend.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *