Onbeperkt vliegen voor een vast bedrag

Onbeperkt vliegen voor een vast bedrag met de OneGo app

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Steeds meer producten neem je af als abonnement in plaats van dat je ze zelf aanschaft. Denk aan je muziek via Spotify, je scheermesjes welke je automatisch opgestuurd krijgt en je boodschappenbox met al je maaltijden voor de hele week, allemaal voor een vast bedrag per maand.

Sinds 1 februari kan je als je in de U.S. woont vliegen ook toevoegen aan dit lijstje. OneGo biedt een onbeperkt aantal vluchten aan, voor een vast bedrag per maand.

Voor dit vaste bedrag per maand, met abonnementen mogelijk voor de West coast, East coast, Central U.S. of nationwide, kun je onbeperkt directe vluchten boeken op Alaska, American, Delta, JetBlue, United en Virgin Airlines. En de belangrijkste vraag voor ons als frequent flyers: ja, je kunt met deze vluchten gewoon miles claimen, upgrades redeemen en stoelen kiezen zoals je normaal ook kan.

Het prijsmodel voor OneGo airfare, een abonnement voor onbeperkt binnen Amerika vliegen.

Op dit moment kun je als je een actief abonnement hebt via de OneGo app tot maximaal 4 open non-stop flights boekingen tegelijker tijd open hebben staan. Ook moet je abonnement actief zijn tijdens de data dat je wilt reizen, en dien je op het moment minimaal 7 dagen van te voren te boeken.

OneGo heeft een duidelijke focus op de Amerikaanse zakenreiziger, waar grote groepen business travelers van zeer regelmatig tot bijna elke dag wel domestic vluchten maken. Voor bedrijven kan het een interessante optie zijn om een dergelijk abonnement af te sluiten voor de vaakst reizende werknemers, om consistenter en voorspelbaarder reisbudgetten te kunnen beheren.

Buiten de zeer frequente business traveler denk ik dat je als je minder dan meerdere keren in de week vliegt al vrij snel voordeliger uit bent door losse tickets aan te schaffen. Een ander punt om rekening mee te houden is dat OneGo vluchten op het moment niet volledig gratis wijzigbaar of annuleerbaar zijn, en momenteel ook alleen maar Economy class tickets aanbiedt, allen een groot gemis en over het algemeen een van de meest gevraagde diensten door business reizigers.

De dienst is pas 1 februari gelanceerd en is nog dusdanig vers dat er de komende maanden nog een flink aantal verbeteringen en uitbreidingen in het aanbod worden uitgerold. Zo zul je ‘add ons’ kunnen kopen waardoor je niet maar 4, maar 8 boekingen tegelijkertijd open kunt hebben staan, onbeperkt wijzigen aan boekingen kunt maken en op den duur ook premium cabins, en minder dan 7 dagen van te voren kunt boeken.

Overall is het een zeer interessant aanbod wat zich de komende tijd hopelijk positief kan ontwikkelen, mocht het OneGo model in de praktijk rendabel genoeg blijken om voort te zetten. Helaas is het wel een U.S. only dienst, en ben bang dat we niet op korte termijn op een dergelijke dienst in de EU hoeven te rekenen.

Reis jij vaak domestic binnen de U.S.? Zou je je baas over kunnen halen een OneGo abonnement voor jou af te sluiten?

Reacties

 1. geel zegt

  Als je iedere dag vluchten maakt kan dat dus niet alleen met deze dienst aangezien je 7 dagen van te voren moet boeken. Gezien de forse prijs is het dus ws niet echt goedkoper.

  • FlyRicky zegt

   Hi Geel, als ik naar mijn eigen werk-reispatroon kijk weet ik mééstal wel meer een week van te voren als ik ergens heen moet. Dat je meerdere keren per week reist betekent niet altijd dat je pas 1 dag van te voren weet waar en wanneer je precies vliegt. Als je bijvoorbeeld 3x in de week door de hele US vliegt, elke week van de maand, zou je per ticket ongeveer (2950/(3*4))= 245 dollar per ticket kwijt zijn, wat op zich een zeer scherpe prijs is voor domestic vluchten op de ‘dure’ tijden (i.e. vroeg heen, ’s avonds laat terug).

   De dienst is in ieder geval zeker getarget voor de frequente vlieger, en is zeker niet interessant voor minder dan 1x in de week vliegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *