Amsterdam Airport Schiphol hotels2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Schiphol was in 2015 met ruim 55 miljoen passagiers één van de grotere luchthavens in Europa. Veel van deze passagiers reizen via Schiphol en komen de luchthaven niet af, maar er is ook een grote groep passagiers dat de reis start of eindigt op Schiphol. Voor de passagier die voorafgaand aan de vlucht of na afloop van de vlucht een hotel in de omgeving van de luchthaven zoekt is er een gevarieerd aanbod aan airport hotels. Dit artikel is een introductie van beoordelingen van een aantal hotels gelegen op- en rond de luchthaven Schiphol.

1.Introductie;
2.Review: Hampton by Hilton Amsterdam Airport Schiphol;
3.Review: Hyatt Place Amsterdam Airport;
4.Review: Holiday Inn Express Amsterdam Schiphol;
5.Review: Crown Plaza Amsterdam Schiphol;
6.Review: Novotel Amsterdam Schiphol Airport;
7. Conclusie

Hilton Amsterdam Airport Hotel
Hilton Amsterdam Airport Hotel

Het aanbod in hotels op- en rondom Schiphol groeit nog steeds. Zo is recent het nieuwe Hilton Amsterdam Schiphol Airport hotel geopend, ondergaat het CitizenM hotel op de luchthaven een uitbreiding en ook Accor Hotels heeft in Hoofddorp dit jaar een nieuw Novotel geopend. Daarnaast is er nog hotel in ontwikkeling in Hoofddorp speciaal gericht op de Chinese markt. Kortom keuze genoeg voor de reiziger. Maar wat is een goed airport hotel als je wilt overnachten op of nabij Schiphol? Waar moet je dan op letten, wat zijn de gemiddeld prijzen, kun je er ook je auto parkeren, is het ontbijt gratis en hoe bereik je vanaf het hotel de luchthaven. De komende periode zal ik een aantal reviews plaatsen van hotels op en rondom Schiphol. Ik zal de hotels vooral beoordelen als airport hotel, en niet specifiek als hotel waar je een vakantie gaat doorbrengen want dat is meestal niet de doelgroep van deze hotels.

Locaties

De meeste luchthavenhotels van Schiphol liggen geconcentreerd op de volgende locaties;

-Schiphol centrum, op loopafstand van de terminal;
-Hoofddorp;
-Schiphol-Oost en Schiphol Rijk;
-Schiphol Noord en Badhoevedorp.

Novotel Amsterdam Airport
Novotel Amsterdam Airport

Omdat er een groot aantal hotels rondom Schiphol is gevestigd beperk ik mij bij de beoordelingen tot een aantal hotels in Hoofddorp. Bijna al deze hotels heb ik recent bezocht (of ga ik nog bezoeken) als gevolg van promoties van de hotelketens waar de hotels bij aangesloten zijn. Deze hotels liggen niet direct op Schiphol, maar zijn prijstechnisch veel gunstiger dan de hotels op loopafstand van de terminal.

Wat vinden jullie het allerbelangrijkste kenmerk bij het uitzoeken van airporthotel?

Reacties

  1. Jeff zegt

    Sheraton is heel goed… Gewoon binnen de terminal en geweldig modern. Ik sliep daar afgelopen december, een fantastische ervaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *