The Oberoi Dubai

The Oberoi Hotel Dubai

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

The Oberoi ligt op steenworp afstand van de welbekende Dubai Mall, het grootste winkelcentrum van de wereld. Echter voor zakenreizigers is de ligging eveneens perfect aangezien het Dubai International Financial Centre ook binnen handbereik is.

Het hotel telt 252 ruime kamers en suites. Elke kamer is voorzien van ramen van het plafond tot aan de vloer, derhalve geniet je in dit hotel van een spectaculair uitzicht over de skyline van de stad. Vanuit sommige kamers is zelfs de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, te bewonderen. Mijn kamer is voorzien van alle comfort. Een fijne werkplek en zithoek, voegen iets huiselijks toe aan mijn Deluxe Double room.

Iets voor middernacht, lokale tijd,  landt de A380 van Emirates op Dubai International Airport. Snel door de douane, want ondanks de prettige en aangename vlucht, verlang ik op dit tijdstip toch echt wel naar een bed. Het bed, of eigenlijk bedden (ik heb er twee tot mijn beschikking), ligt voortreffelijk.

The Oberoi Hotel DubaiThe Oberoi Hotel Dubai

The Oberoi Hotel DubaiThe Oberoi Hotel DubaiThe Oberoi Hotel DubaiThe Oberoi Hotel DubaiThe Oberoi Hotel Dubai

Naast de grote kamer, heb ik een badkamer, formaatje balzaal. Deze is voorzien van twee wastafels, een ligbad, douchekabine, bidet en een toilet. Ook al lonkt mijn bed, ik spring nog snel even onder de douche. De geur van de beautylijn vind ik persoonlijk iets te zwaar.

The Oberoi Hotel DubaiThe Oberoi Hotel DubaiThe Oberoi Hotel Dubai

Na een korte nacht, begeef ik me de volgende ochtend naar het ontbijtrestaurant. Het zal je hier aan niets ontbreken, voor elke smaak wat wils. Een eggmenu waarop je op je gemak kunt kiezen hoe je je ei wenst in de ochtend, alle varianten brood, cornflakes. Warme hap of enkel een kop koffie met een koek, het is allemaal voor handen.

Omdat ik een paar dagen naar een beurs moest in Dubai, heb ik enkel het ontbijt genuttigd in het hotel en had ik, helaas, ook geen tijd om van de faciliteiten gebruikt te maken. Denk aan de Spa, het zwembad of een van de verschillende restaurants.

Na een dag vol slenteren, netwerken en afspraken op de beursvloer was het heerlijk ‘thuiskomen’ in deze kamer. De dimverlichting brandde bij binnenkomst en de slofjes stonden gereed voor mijn bed.

Twee dingen die ik echt wel het toppunt van service vond tijdens mijn verblijf in dit hotel:

The Oberoi Hotel Dubai

1. Housekeeping treft mijn tandpasta tube, bijna leeg (echt nog wel genoeg voor die paren dagen die ik hier overnacht) aan op de wastafel. Prompt ligt er de volgende dag een aardig briefje én een nieuwe tube op mij te wachten.

2. Aangezien Emirates in de ochtend terug naar Amsterdam vliegt, informeer ik naar de mogelijkheden om een sandwich mee te nemen naar de luchthaven, daar ik geen tijd heb, het ontbijt in het hotel te nuttigen alvorens mijn vertrek. De avond voor mijn vertrek noteeert de concierge netjes mijn kamernummer. Bij het verlaten van het hotel, de volgende ochtend, ontvang ik een enorme tas. Wat er in zit? Een doos vol vers fruit en een doos vol met heerlijke lekkernijen. Top!

Conclusie: Met vijf sterren zit je in The Oberoi Dubai zeker goed.

Overzicht

Publicatie Datum

4 May 2014

Voordelen

Fraai hotel

Prima ligging

Ruime kamer

Gratis In-room WiFi

Professioneel & vriendelijk personeel

Nadelen

Ligt momenteel op een redelijk verlaten stuk Dubai

Kamer

Voorzieningen

Service

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Een heel fijn en fijn geprijsd hotel voor zakenreiziger als vakantievierder.

4.8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *