Club Carlson – Introductie

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Club Carlson programma is in 2011 gestart door de Carlson Rezidor hotel groep, een bedrijf met een rijke geschiedenis van meer dan 75 jaar. De Carlson groep heeft wereldwijd meer dan 1000 hotels die verdeeld zijn onder verschillende merknamen: Quorvus Collection, Radisson Blu, Radisson, Park Plaza, Park Inn en Country Inns & Suites, waarvan Radisson (Blu) en Park Plaza en Park Inn hotels het meest bekend en vertegenwoordigd zijn, zeker in de Benelux.

Loyaliteitsprogramma

Ik kwam eind vorig jaar met het loyaliteitsprogramma van Club Carlson in contact na het lezen van een aantal blogs toen ik net met “travel hacking” begon. Als je nog geen lid bent, dan kan je via deze link registreren en kan je op jacht gaan naar de “Gold” punten.

Club Carlson Account
Club Carlson Account

Zoals je ziet op mijn account overview heb ik tot nu toe maar één keer verbleven bij een hotel uit de keten en dit was goed voor 2 overnachtingen.

Alle leden kunnen genieten van de volgende voordelen of mogelijkheden:

 • “award nights” beginnen al bij 9000 Gold punten en kunnen zonder “black out” datum geboekt worden voor standaard kamers
 • 20 Gold punten per uitgegeven dollar in het hotel, dwz prijs van de overnachting, drankjes in de bar of lobby, eventueel eten in het restaurant of room service
 • gratis internet
 • “Elite” rewards door meerdere overnachtingen kan je het status niveau van jouw lidmaatschap opkrikken
 • “Express” awards die inhouden dat je verzamelde punten kan gebruiken voor het kijken van een film, je was te laten doen, upgrade van je hotel kamer en meer…

De gebruiksvoorwaarden van het Club Carlson programma zijn te vinden op deze link.

Statusniveau’s

Vanaf het moment dat je lid wordt, dan krijg je de elite status “Red” toegewezen, dit is het basis niveau waar iedereen mee begint. Naarmate je meer overnachtingen maakt en meer geld uitgeeft, dan verdien je Gold punten en stijgt je status.

Het programma omvat de volgende elite niveau’s:

 • Red = basis niveau
 • Silver = 10 x verblijf of 15 nachten in 1 kalender jaar
 • Gold = 20 x verblijf of 35 nachten in 1 kalender jaar
 • Concierge = 30 x verblijf of 75 nachten in 1 kalender jaar
Club Carlson Member Levels
Club Carlson Member Levels

Een verblijf kan bestaan uit 1 of meerdere nachten, dit wil zeggen dat je in de praktijk 10 verblijven van 1 nacht kan boeken om Silver status te bereiken, of dit kan ook door 2 verblijven te boeken, eentje van 7 nachten en een van 8 nachten om zo aan een totaal van 15 nachten te komen.

Club Carlson Gold Member Card
Club Carlson Gold Member Card

Naarmate je status niveau stijgt, gaat ook het bonus punten percentage omhoog:

 • Silver = 15% Gold bonus punten
 • Gold = 35% Gold bonus punten
 • Concierge = 75% Gold bonus punten

Dus hoe meer overnachtingen je hebt bij Club Carlson hotels, hoe sneller het aantal punten oploopt wat je verdient. Niet alleen punten maken deel uit van een grote lijst met ledenvoordelen, maar ook room upgrades, kortingen op eten en drinken, vroege check-in en late check-out behoren tot de voornaamste voordelen. Het overzicht van alle elite niveau’s en alle bijhorende benefits zijn te vinden op deze link.

Status match

In november vorig jaar heb ik mijn Club Carlson account geopend en tegelijkertijd had ik bij de IHG groep de Platinum elite status. Via een zogenaamde status match waarbij ik aan de klantendienst vroeg of het mogelijk was om mijn status niveau van IHG (Platinum) te “matchen” bij hen. Je kan dit doen door de volgende stappen te volgen:

 • Zorgen dat je al een Club Carlson account hebt, zoniet vraag je er eentje aan zoals eerder beschreven.
 • Neem een screen shot van jouw Accor, Hilton, Hyatt, IHG Rewards Club, Marriott of Starwood account waarin jouw huidige status te zien is.
 • Stuur een e-mail naar [email protected] en plak hierin het screen shot met de volgende tekst:
  Dear madam, sir,I would like to status match my Club Carlson account 1234567890123456 with my Platinum status account at IHG Rewards Club (of ander loyaliteitsprogramma) which has account number 123456789. Please find enclosed screen shot of my IHG account. Best regards,
  Lionell
 • Het kan een paar dagen duren maar als het lukt dan krijg je volgend antwoord:
  Club Carlson Status Match

Vanaf dat moment kan je genieten van al de voordelen als Gold member bij Club Carlson, waarvan ik de room upgrade en de 35% bonus punten het beste vind. Die 35% bonus punten stellen je namelijk in staat om redelijk snel een mooi aantal punten te verzamelen. Let op: de vermelde 50% Gold bonus is veranderd naar 35% door een wijziging in de gebruikersvoorwaarden van het Club Carlson programma.

Gold punten

Punten verdienen is mogelijk door 1 of meerdere overnachtingen te boeken bij een hotel van de Carlson keten. Ik heb dit jaar nog maar 1 keer gebruik gemaakt van mijn Gold status en dit was voor een weekend in het Park Inn hotel in Leuven. Voor de 2 nachten die we er verbleven, kreeg ik maar liefst 28924 punten!

Club Carlson Gold Points voor 1 verblijf!
Club Carlson Gold Points voor 1 verblijf!

Zoals je kan zien hierboven worden de punten als volgt opgedeeld:

 • Voor de 2 nachten verblijf kreeg ik 3226 punten
 • Voor drankjes in de bar en een keer ‘s avonds te eten in het restaurant scoorde ik 3383 punten
 • 20000 punten voor een weekend promotie
 • 1130 punten als 35% Gold bonus punten voor het verblijf
 • 1185 punten als 35% Gold bonus punten voor het eten en drinken

Meer informatie over hoe je kan profiteren van Club Carlson promoties om meer punten te verkrijgen volgt in een ander artikel.

TIP: kijk vooral bij Ikvliegveel op sociale media voor aankondiging van o.a. Club Carlson promoties!

Award nachten boeken

Naarmate jouw account verder aan tikt met Gold punten, kan je op een gegeven moment beslissen om eens een “gratis” overnachting te boeken. Deze gratis nacht kan je boeken met de verdiende punten, de zogenaamde “award” nachten zijn al te boeken vanaf 9000 punten per nacht. Een voorbeeld uit de praktijk zal dit verduidelijken.

Via de reservatie site van Club Carlson kan je heel gemakkelijk zoeken naar deze gratis nachten. Je vult de plaats in waar je wilt overnachten, geef de data in, het aantal kamers en personen en klik dan op “Go”.

In dit voorbeeld zoek ik naar 1 overnachting voor 2 personen in Leuven op 29 augustus.

Club Carlson Award Night Search

 

Je krijgt dan snel te zien dat het Park Inn hotel in Leuven een kamer beschikbaar heeft 38000 punten voor die nacht. Indien je genoeg punten in jouw account hebt, dan hoef je enkel op “Book Now” te klikken en de boeking verder te bevestigen.

Club Carlson Book Award Night

 

Nadat de boeking is bevestigd door Club Carlson, zal deze verrichting verschijnen in het overzicht van jouw account. In mijn geval was dit een award boeking voor 44000 punten voor een overnachting bij het Park Plaza Vondelpark hotel in Amsterdam.

Club Carlson Redemption

 

Kort daarna zal je ook per e-mail een bevestiging van de boeking ontvangen waarin duidelijk vermeld staat dat het verblijf nul euro en 44000 Gold punten kost.

Club Carlson Award Night Confirmation

Points & cash boekingen

Behalve de eerder vermelde boekingen voor award nachten, kan je ook boekingen maken op basis van “Gold points + cash”. Voor deze boekingen gebruik je een deel punten en betaal je het andere deel met je kredietkaart op het moment dat je de boeking bevestigt. Dit soort boekingen zijn handig als je niet al te veel punten in jouw account hebt en toch een goedkopere overnachting wil boeken in een hotel van de Club Carlson groep.

Dit soort boekingen zijn even gemakkelijk te vinden via de zoekmachine op de site. In dit voorbeeld zoeken we naar een enkele overnachting in Antwerpen op 29 augustus.

Club Carlson Hotel Search Points and Cash

 

Zoals je kan zien kan je een nacht boeken bij het Radisson Blu Astrid hotel voor 10000 Gold punten plus 69 euro. Je bespaart dus 46 euro ten opzichte van de prijs die je normaal voor die nacht betaalt en de Gold punten heb je verdiend met een vorig verblijf.

Club Carlson Points and Cash

 

eStandy upgrades

Op het moment dat je een boeking maakt en online bevestigt krijg je de kans om een eventuele upgrade te boeken. Deze upgrades houden bijvoorbeeld in dat je ontbijt tegen een goedkoper tarief kan boeken (als je een kamer zonder ontbijt hebt geboekt) of dat je kan kiezen voor een grotere en meer luxueuze kamer.

In mijn geval kreeg ik voor de boeking bij het Park Plaza Vondelpark in Amsterdam de mogelijk om de geboekte “superior room” voor slechts 31 euro te upgraden naar een “whirlpool suite” en dit op een weekend dat het hotel volledig volzet is. Als je dan weet dat ik deze boeking met punten hebt gemaakt, dan is 31 euro voor een nacht in een suite een absolute deal!

Club Carlson eStandy Upgrades

 

Let wel op dat deze upgrades niet op voorhand gegarandeerd worden door het hotel. Je komt pas tijdens de check-in te weten of de door jou gevraagde upgrades beschikbaar zijn. Ik heb mijn stoute schoenen aangetrokken en toch op voorhand het hotel gecontacteerd met de vraag of ze de whirlpool suite konden bevestigen en dit is gebeurd.

Conclusie

Het Club Carlson loyaliteitsprogramma stelt je in staat om snel elite status te bereiken en punten te verdienen. Ze hebben veel voordelen voor leden met een hogere elite status. Wil je weten wat je zoal kan doen met de verdiende Gold punten, blijf dan zeker onze site in de gaten houden voor de vervolg artikelen over het Club Carlson programma en een review van mijn verblijf in het Park Plaza Vondelpark hotel.

 

Reacties

 1. Arjan69 zegt

  Hoi Lionell,
  Met de FTU in Oslo in het verschiet heb ik een statusmatch aangevraagd bij Club Carlson, met Le Club Accor Platinum. Ben benieuwd.
  Grtjs!!
  Arjan

  • Lionell zegt

   Hi Arjan, dat zou vlot moeten verlopen, dat was bij mij destijds toch het geval. Ik heb ondertussen een softlanding gehad van gold naar silver omdat ik niet veel verbleef in hun hotels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *