Nieuwe winterdienstregeling gaat van start op Schiphol

Schiphol klaar voor de zomer?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vandaag start in de luchtvaartwereld het officiële winterseizoen. Dat betekent dat nieuwe routes van start gaan en andere routes worden opgeheven. Bijvoorbeeld omdat deze routes alleen goed werken in de zomerperiode. De nieuwe winterdienstregeling gaat niet alleen van start op Schiphol, maar ook op alle andere luchthavens wereldwijd.

Zuiniger

Deze winterdienstregeling staat zeker in het teken van nieuwere en zuinigere vliegtuigen. KLM zal de 747 verder uitfaseren. Daarvoor in de plaats zet KLM de Boeing 787-9 en de Boeing 787-10 in. De Nederlandse nationale carrier heeft nog enkele Boeing 787-10’s in bestelling staan en enkele daarvan zullen dit jaar nog verschijnen. Maar er zijn meerdere maatschappijen die nieuwe toestellen inzetten en de oudere gedag zeggen. Garuda Indonesia zal Schiphol voortaan aanvliegen met de Airbus A330 Neo en vliegen naar Bali. Verder zetten China Southern en American Airlines voortaan de Boeing 787-9 en Boeing 787-8 in naar Amsterdam.

Deze diashow vereist JavaScript.

Nieuw vanaf Schiphol

Vanaf Schiphol zijn ook nieuwe bestemmingen beschikbaar. Zoals gisteren al geschreven gaat KLM vliegen naar Guanacaste in Costa Rica. Deze route zal gecombineerd worden met een tussenstop op San Jose. Garuda Indonesia gaat vliegen naar Medan in combinatie met Bali (Indonesië). Ook Brazilië zal vanuit Nederland extra worden aangevlogen. Vakantiemaatschappij Corendon zal namelijk naar Natal vliegen. Dit zal gebeuren met een tussenstop in het Gambiaanse Banjul.

Schiphol verwelkomt ook een nieuwe luchtvaartmaatschappij, namelijk het Russische Ural Airlines. Deze maatschappij zal Schiphol met Moskou Zhukovsky verbinden deze winterdienstregeling.

Ten slotte, KLM gaat ook naar Bangalore in India vliegen. Transavia en Easyjet vliegen deze winter door naar respectievelijk Amman en Hurghade.

Bron: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *