Morgenster maakt KLM 787-9 familie bijna compleet2 min leestijd

KLM Morgenster maakt 787-9 familie bijna compleet

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In 2015 schreef The Flying Dutchboy over zijn ervaring in de eerste Boeing 787-9 Dreamliner van KLM, de Zonnebloem. Dit was toen de eerste, maar KLM heeft de afgelopen jaren al heel wat Dreamliners aan de vloot toe kunnen voegen.

Elftal

Afgelopen vrijdag landde de elfde en tevens eerste Boeing 787-9 Dreamliner van 2018 in Amsterdam. Dit toestel draagt de naam ‘Morgenster’ (Morning Star), wat een logisch vervolg is op de tien voorgaande bloemennamen.

De registratie van dit toestel is PH-BHN. Het vertrok donderdag 25 januari om 14.14 vanuit Everett (lokale tijd), nabij Seattle, om in Amsterdam aan te komen om 08.02 op vrijdag 26 januari.

KLM Morgenster
©Patrick Kop
KLM Morgenster
©Patrick Kop
KLM Morgenster
©Patrick Kop

Vluchten

Het toestel zal op verschillende Dreamliner-bestemmingen worden ingezet. Inmiddels heeft het de afgelopen week al kennisgemaakt met Mumbai (BOM) en Osaka (KIX). Calgray (YYC) staat vanmiddag op de planning en zal vertrekken om 12.50 uur.

Vlucht AMS-KIX
©FlightAware

Toekomst

Om de vloot te verder te moderniseren komen er nog een aantal Boeing 787-9 binnen. In april komend jaar staat de twaalfde op de planning en hierna volgen er nog drie. Ook staan er nog zes grotere variante van de Boeing 787-10’s op het verlanglijstje van KLM. Deze zullen in de periode tot aan 2024 binnenvliegen.

De modernisering zorgt ervoor dat we van enkele vertrouwde toestellen afscheid moeten gaan nemen. Zo zullen de 747’s binnenkort het toneel voorgoed bij KLM verlaten. Maar tot het zover is kunnen we nog van deze ‘oude’ bijzondere toestellen genieten.

Ervaring

Met deze prachtige nieuwe toestellen wordt het vliegen een stuk aangenamer. Meer rust in de cabine. Minder last van cabinedruk en, al zeg ik het zelf, leuke snufjes zoals de ramen die verduisteren. Natuurlijk heeft niet alleen KLM deze snufjes aanboord, maar als fanatiek KLM-reiziger ben ik hier toch wel erg tevreden mee. De Economy stoelen zitten erg prettig en met een groot scherm is films kijken of een leuk spelletje spelen erg aangenaam geworden.

 

In het 360 graden filmpje van KLM kun je zelf alvast een beetje ervaren hoe het binnen in de cabine is. Heb jij al eens met deze nieuwe toestellen gevlogen? Wat vond jij het meeste opvallen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *