Nieuwe groene airline Flying Green start in 20232 min leestijd

Impressie van de Airbus A320neo van de nieuwe airline Flying Green (Bron: Flying Green)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een nieuwe airline mogen we in Europa niet vaak verwelkomen. Begin dit jaar schreven we nog over enkele Europese nieuwkomers. Daar komt nu echter een ‘groene’ Franse airline bij, genaamd Flying Green. De eerste vluchten moeten volgend jaar vanuit Parijs-Orly gaan vertrekken.

Flying Green

De nieuwe maatschappij krijgt de naam Flying Green. De maatschappij wil een ‘premium en eco-responsible airline’ worden. Wat dat ‘premium’ precies inhoudt is nog niet duidelijk. Het duurzaamheidsaspect komt terug in het feit dat de vliegtuigen deels op ‘Sustainable Aviation Fuel’ gaan vliegen. Daardoor zouden passagiers 16% minder CO2 uitstoten dan gemiddeld in de commerciële luchtvaart, gedreven door een 20% lager brandstofverbruik. Uiteindelijk streeft de maatschappij naar een ‘net zero’ uitstoot.

Flying Green gaat voor een ‘full digital’ operatie. Dat betekent dat bijvoorbeeld de klantenservice digitaal zal zijn. En alle tickets en documentatie worden digitaal uitgegeven.

Parijs-Orly

De bedoeling is dat Parijs-Orly (ORY) de basis gaat worden van de nieuwe maatschappij. De airline richt zich in eerste instantie op medium haul bestemmingen. Dat zijn dus vooral Europese verbindingen. Maar ook de wat verdere bestemmingen behoren tot de mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan Moskou, Tel Aviv en Rabat. Welke bestemmingen het zijn en of bijvoorbeeld Schiphol onderdeel is van het aanbod is nog niet bekend.

Andere airlines die actief zijn vanuit Parijs-Orly zijn Transavia, Vueling, Lufthansa, Wizz Air en Pegasus. Business Class-only airline La Compagnie vliegt overigens ook vanuit Orly op New York Newark (EWR). De maatschappij zet hiervoor een Airbus A321 in.

De luchthaven van Parijs-Orly is onderdeel van ‘Paris Aeroport’ (Bron: Groupe ADP)
De luchthaven van Parijs-Orly is onderdeel van ‘Paris Aeroport’ (Bron: Groupe ADP)

Airbus A320neo

Flying Green wil met een vloot van nieuwe Airbus A320neo toestellen gaan vliegen. Zoals gezegd moet de CO2-uitstoot tot 16% lager zijn dan gemiddeld. Ook wil Flying Green zoveel mogelijk technieken inzetten die bijdragen aan een stillere luchtvaart. De cabine moet voorzien zijn van de nieuwe Airbus Airspace cabine.

Airbus A320 met de Airspace cabine (Bron: Airbus)
Airbus A320 met de Airspace cabine (Bron: Airbus)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *