Nieuwe bagagescanners op Eindhoven Airport

Vanaf Eindhoven een #Eindjevliegen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In navolging van Schiphol introduceert Eindhoven Airport nu ook nieuwe bagagescanners. De belangrijkste verbetering is dat onder meer vloeistoffen en laptops niet meer standaard uit de bagage gehaald hoeft te worden voor de controles. De nieuwe scanners moeten uiterlijk het einde van het jaar operationeel zijn.

Schiphol

Royal Schiphol Group is niet alleen actief op de gelijknamige luchthaven. De Group is namelijk ook (gedeeltelijk) eigenaar van diverse andere vliegvelden in Nederland, maar ook daarbuiten. Naast het feit dat Schiphol hier geld aan kan verdienen is het ook een extra kans op kennisdeling. Royal Schiphol Group denkt mee in ontwikkelen bij andere luchthavens. En kan de goede voorbeelden van Schiphol elders uitrollen. En natuurlijk goede voorbeelden van andere luchthavens zelf toepassen.

Always Easy

De bagagescanners die op Schiphol getest zijn, en nu al enige tijd gebruikt worden, worden nu ook volledig uitgerold op Eindhoven Airport. De Eindhovense luchthaven was al uitgerust met twee van de scanners. De extra nieuwe scanners moeten het gemak voor de passagiers in Eindhoven verder vergroten. Daarnaast zal het de wachttijd ten goede moeten komen. En dat is juist waar de tweede grootste luchthaven van Nederland bekend om wil staan: snelheid en ‘Always Easy’.

nieuwe scanners op Schiphol bij security

Plastic

Het grote voordeel van de nieuwe scanners is dat de apparaten in staat zijn een digitaal 360 graden beeld te creëren van de bagage. Daardoor is het niet langer nodig om vloeistoffen en elektronische apparaten als laptops en tablets uit de bagage te nemen voor de controle. Dit scheelt flink wat handelingen voor passagiers en medewerkers van de luchthaven. Daarnaast hoeven er geen plastic zakjes meer uitgedeeld te worden om de vloeistoffen zichtbaar in te verpakken.

Werkzaamheden

Twee van de acht security lanes op Eindhoven Airport zijn eind vorig al uitgerust met de nieuwe apparaten. De overige zes zijn de komende weken gepland. Hiervoor zal tijdelijk een aanpassingen van het gebied tussen de landside en airside nodig zijn. Naast deze werkzaamheden is Eindhoven Airport bezig met de vernieuwing van het Terminalgebouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *