Nieuwe Emirates Lounge voor minderjarige reizigers3 min leestijd

Nieuw Emirates Lounge voor minderjarige reizigers

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Minderjarige alleenreizende kinderen worden gedurende hun reis begeleid door medewerkers van de maatschappij waarmee ze vliegen. Ze nemen als het ware de taak van de ouder of verzorger over. Ook bij Emirates gaat dat er zo aan toe. Wanneer kinderen vertrekken vanaf Dubai International Airport kunnen ze voortaan ook genieten van de nieuwe Emirates Lounge voor minderjarige reizigers, die overigens naast de First Class lounge is gesitueerd.

Alleenreizende kinderen

Het is mogelijk om kinderen alleen te laten reizen. Zo goed als alle maatschappijen hebben daarvoor een speciale service: Unaccompanied Minor. Deze service moet ervoor zorgen dat het kind zorgeloos en veilig van de ene bestemming naar de andere bestemming kan reizen zonder dat een ouder of verzorger hierbij aanwezig is. Deze service is echter niet gratis. Zo betaal je bij KLM tussen de €100,- en €300,- voor deze service. Bij Emirates kost je dit $50,- per vlucht, aanmerkelijk voordeliger dus. Deze servicekosten komen overigens bovenop de prijs van het ticket.

Emirates, 50-jarig bestaan, VAE

Afhankelijk van de maatschappij zijn er verschillende voordelen van de unaccompanied minor service. Emirates heeft een onderdeel van deze service recentelijk vernieuwd. Minderjarige reizigers die alleen reizen met Emirates kunnen voortaan genieten van een nieuwe lounge in Terminal 3 op de luchthaven van Dubai.

Dubai Terminal 3

De vernieuwde lounge voor alleenreizende minderjarige reizigers is te vinden naast de First Class lounge in concourse B op Dubai International Airport. Om de kinderen altijd van dienst te kunnen zijn is deze lounge altijd geopend.

Nieuw Emirates Lounge voor minderjarige reizigers
De vernieuwde Emirates lounge voor alleenreizenden minderjarige kinderen.

Wanneer het kind met Emirates vliegt en de Unaccompanied Minor-service is geboekt, dan dient de ouder of verzorger het kind in Terminal 3 af te zetten bij een speciale balie. Deze balie is tussen de Economy en Business/First Class check-in te vinden. Hier staat een team klaar om het kind voor de vlucht in te checken. Als dit is gelukt zal het kind met een medewerker langs de immigratie en security gaan. Tot slot kan de kleine reiziger wachten in de vernieuwde Emirates lounge.

Komt het alleenreizende kind aan op de luchthaven van Dubai, dan zal een team het kind ophalen bij de gate. Is er een doorvlucht, dan kan het kind ook wachten in de vernieuwde lounge. Anders wordt het kind langs alle formaliteiten naar de ouder / verzorger gebracht in de aankomsthal.

Emirates Lounge

De vernieuwde Emirates lounge voor alleenreizende minderjarige reizigers is dus te vinden nabij de Emirates First Class lounge. Deze lounge is te vinden in Concourse B. Alle faciliteiten zijn vernieuwd. Voor de kinderen is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om spelletjes te spelen met de PS4.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ook zijn er mogelijkheden om films te kijken. Voor de jonge reizigers zijn er ook hapjes en drankjes die zij lekker vinden.

Nieuw Emirates Lounge voor minderjarige reizigers

Om het ze helemaal comfortabel te maken zijn er ook nieuwe zitplekken in hippe kleuren. Tevens is er een toilet, maar ook WiFi zodat het kind eventueel met een telefoon berichten kan versturen naar de ouders.

Nieuw Emirates Lounge voor minderjarige reizigers

Meer informatie over de Unaccompanied Minor-service van Emirates kun je hier vinden. Ook staat op de website van Emirates aangegeven hoe je deze service bij kunt boeken en aan welke eisen je moet voldoen.

Bron en beeldmateriaal: Emirates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *