NH Grand Hotel Krasnapolsky wordt Anantara

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een bijzondere toevoeging aan het Nederlandse hotellandschap: het van oorsprong Thaise Anantara opent een vestiging in Amsterdam. Het Hotel Krasnapolsky, een icoon in de hoofdstad op de Dam, valt nu nog onder het NH Collection merk. Binnenkort wordt het dus omgevormd naar het Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam. Hiervoor is de verbouwing al in gang gezet. De komende herfst moet het hotel rebranded zijn met onder andere nieuw dakterras, nieuwe kamers in de Sint Janvleugel en een gloednieuwe Spa en Welness. Dit laatste is ook een signature onderdeel van het Anantara merk. Het hotel heeft 402 kamers en suites, een restaurant met Michelin-ster en het behoudt het Grand Cafe Krasnapolsky.

Anantara Krasnapolsky

De wisseling van merk van NH Collection naar Anantara is niet helemaal vreemd. Beide ketens vallen namelijk onder de paraplu van de Minor Hotel Group. Binnen deze groep is er steeds meer consolidatie. Onlangs werd bijvoorbeeld bekend dat NH Hotels’ eigen Rewards programma zal fuseren met het Discovery Loyaltyprogramma waar onder andere Anantara al deel van uitmaakt.

Zoals gezegd is Anantara van oorsprong Thais. De meeste vestigingen zijn ook in Azië te vinden, vaak als tropisch resort. Onder andere in de Malediven, Indonesië, VAE, Oman, Maleisië en Vietnam. In Europa zijn er op dit moment twee Anantara’s: in Vilamoura (Portugal) en in Marbella. Later dit jaar volgen nog twee rebrandings in Rome en Budapest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *