Newsflash: Route updates Schiphol bij China Southern en Etihad

China Southern

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eind maart gaat de zomerdienstregeling in de luchtvaart in. Veel airlines wijzigen dan bijvoorbeeld het type vliegtuig dat wordt ingezet. Zo zet China Southern vanaf 26 maart een grotere Airbus A330-300 in op de route tussen Amsterdam en Guangzhou. Het betreft een twee-klasse configuratie met 30 flat bed stoelen in Business Class, 48 stoelen in Economy en 197 Economy Class stoelen. Op dit moment wordt nog een kleinere Airbus A330-200, mét First Class ingezet. Met de gewijzigde dienstregeling komt de First Class te vervallen, en wordt de capaciteit aanzienlijk vergroot. Het Chinese Skyteam lid vliegt vanaf Schiphol ook naar Beijing. Eerst werd hiervoor een Airbus A380 ingezet, maar door tegenvallend toerisme naar Europa vliegt ook hier een Airbus A330.

Etihad

Volgens Routesonline gaat Etihad vanaf 25 maart 6x per week met een Boeing 787 naar Schiphol vliegen. Nu is dat nog 5x per week. Op de overige vluchten wordt nog steeds een Airbus A330 ingezet. In september vorig jaar kondigde Etihad al aan dagelijks te gaan vliegen met de Dreamliner, maar dat bleef uit door een gebrek aan voldoende 787’s. Inmiddels heeft de maatschappij meer vliegtuigen ontvangen.

Etihad Boeing 787-9 Dreamliner Amsterdam

KLM

Eerdere wijzigingen bij KLM betroffen routes naar Nantes, Kazachstan en Mumbai.

Reacties

  1. Bart zegt

    China Southern Airlines zal per eind juni ook weer de A380 inzetten op de PEK-AMS route, zoals het er nu naar uit ziet t/m 27 oktober..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *