Naadloze overstap in Amsterdam tussen easyJet en Icelandair door nieuwe samenwerking2 min leestijd

Naadloze overstap in Amsterdam tussen easyJet en Icelandair door nieuwe samenwerking

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het is vrij normaal dat voornamelijk full service maatschappijen samenwerken met andere full service maatschappijen. Deze samenwerking zie je onder andere op het gebied van naadloze overstappen. Denk aan KLM, Air France en Delta Air Lines die op verschillende luchthavens samenwerken om zo te zorgen voor een goede en snelle overstap. Bij low budget is zo’n samenwerking minder vaak het geval. easyJet brengt daar nu verandering in door een nieuwe samenwerking met Icelandair. Dit is goed voor een naadloze overstap van easyJet naar Icelandair.

Icelandair & easyJet

easyJet vertrekt vanaf vele luchthavens in Europa. Hierdoor is het een grote speler in Europa op het gebied van low budget vluchten. Icelandair vliegt vooral tussen enkele Europese luchthavens, de IJslandse hoofdstad en verschillende bestemmingen in de Verenigde Staten en Canada. Icelandair vliegt onder andere vanaf Amsterdam en Parijs Charles de Gaulle naar Reykjavik. Ook easyJet vliegt vanaf Amsterdam en Parijs. Hierdoor zou een samenwerking tussen de twee maatschappijen een gunstig zijn voor reizigers.

Naadloze overstap

easyJet zal dus in de komende periode de samenwerking met Icelandair aangaan. Onder andere op de grote luchthavens van Parijs en Amsterdam zal men de samenwerking zichtbaar maken. Op deze luchthavens is het binnenkort mogelijk om gemakkelijk vanaf een easyJet vlucht over te stappen op een Icelandair vlucht of andersom. Op deze manier kun je als reiziger gemakkelijk vanuit een easyJet bestemming in Europa naar bijvoorbeeld Noord-Amerika reizen met beide maatschappijen.

Naadloze overstap in Amsterdam tussen easyJet en Icelandair door nieuwe samenwerking

Worldwide

easyJet werkte al samen met onder andere Emirates, Air Transat, China Airlines en Singapore Airlines in het Worldwide-programma. Dit programma is opgestart in 2017. Met het programma zijn er goede samenwerkingen tussen easyJet en andere maatschappijen. Reizigers kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk door reizen vanuit een van de easyJet bestemmingen naar de wereldwijde andere bestemmingen. Er zijn in het Worldwide-programma meer dan 5.000 unieke bestemmingen wereldwijd. Het programma Worldwide van easyJet zorgt dagelijks voor zo’n 206.000 overstappende reizigers op ongeveer 700 vluchten per dag. Met de toevoeging van Icelandair als nieuwe partner groeit het aantal partners in het Worldwide-programma naar 17 maatschappijen.

Bron & Beeldmateriaal: Easyjet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *