Minder mijlen bij de Brussels Airlines MasterCard2 min leestijd

brussels airlines mastercard

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Pech voor wie een Brussels Airlines MasterCard heeft, vanaf 16 juni krijg je namelijk slechts 1 mijl voor elke 2 Euro die je spendeert. Tot op heden is dat nog 1 mijl per uitgegeven Euro. Volgens BCC, de firma die de kredietkaart uitgeeft, komt de wijziging er ten gevolge van een Europese regulering.

De regulering die BCC aanhaalt is EC 2015/751. Deze regelt de kosten die kredietkaartmaatschappijen mogen aanrekenen aan handelaars voor het betalen met de kaart. Deze is sinds de verordening van kracht werd beperkt tot 0,2%. De beperking betekent dan misschien een welgekomen besparing voor de handelaren, voor de kredietkaartmaatschappijen zorgt ze wel voor een serieuze financiële aderlating.

brussels airlines mastercard

Ten gevolge daarvan wordt er dus gesnoeid in het aanbod voor de klanten. En één van de slachtoffers zijn dus hen die mijlen via hun Brussels Airlines MasterCard verzamelen. De uitgever van de kaart moet deze mijlen namelijk aankopen bij het mijlenprogramma. Dat is een handeltje waar wereldwijd honderden miljoenen Euro’s in circuleren. Vanzelfsprekend betalen de maatschappijen niet zoveel als wanneer jij en ik mijlen aankopen, maar blijkbaar vond BCC 1 mijl per uitgegeven Euro via de MasterCard toch nog te veel.  Dus krijg je vanaf 16 juni slechts 1 mijl per 2 Euro…

Welk alternatief?

In België heeft de mijlen sparende consument sowieso al weinig keus als het op kredietkaarten aankomt. Je kan ten eerste enkel maar via Brussels Airlines bij Miles & More sparen. Naast de Brussels Airlines MasterCard, waarvoor je €90 per jaar betaalt, kan je ook nog bij American Express een Miles & More kaart krijgen. Wie de Premium Card neemt krijgt bij American Express 1,5 mijl per gespendeerde Euro. De Premium kaart kost €150 per jaar. Kies je voor de iets goedkopere Preferred card, aan €120 per jaar, dan krijg je 1,25 mijl per Euro.

brussels airlines mastercard

Het blijft voorlopig afwachten of American Express het voorbeeld van de BCC MasterCard gaat volgen en ook zal beginnen snoeien in het aantal te verdienen mijlen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *