Mgallery Muse Hotel Bangkok

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Muse hotel in Bangkok werd eind 2011 geopend onder de vlag van Accors boetiekketen Mgallery. Het hotel wil haar gasten terugvoeren naar het begin van de twintigste eeuw, toen rijke Europese aristocraten soms maandenlange wereldreizen in uiterste luxe ondernamen. Voor het interieur werd dan ook veelvuldig gebruik gemaakt van donker hout, leder en smeedijzer. Het is een plezier om gewoon al door dit hotel te wandelen en de vele kleine details te ontdekken die een verblijf hier tot een echte ervaring omtovert.

P1080900

Na mijn nachtvlucht uit Europa, waar je hier (klik) alles over leest, kwam ik vrij vroeg in het hotel aan. De lobby is een vrij duistere ruimte, waar je meteen de drukte en zwoele temperaturen van Bangkok achter je laat. De check-in verloopt aan kleine bureautjes, waar je alvast even kan gaan zitten en de ruimte in je opnemen. Mijn vroege aankomst bleek geen probleem te vormen en dankzij mijn gold status bij Accor (geïnteresseerd? klik dan hier of hier) kreeg ik een upgrade van de geboekte standaardkamer naar een Yama Executive kamer. Het moet de vermoeidheid na de vlucht zijn geweest, want ik vergat te vragen of dit betekende of ik dan ook gebruik mocht maken van de Executive Lounge.

P1080910

In tegenstelling tot de wat donkere lobby baadde mijn kamer in het licht, dankzij de grote ramen. Trouw aan het concept van het hotel is de kamer ingericht met meubels in koloniale stijl en bevat veel aardige details. Zo is de ladekast onder de televisie in de vorm van oude reiskoffers. Het kingsize bed was groot, héél groot en ook uiterst comfortabel.

P1080887

 

De badkamer heeft een groot raam dat op het slaapgedeelte uitkijkt, desgewenst kan je een raamscherm laten zakken om wat meer privacy te hebben. Ook het interieur van de badkamer heeft een heerlijk koloniaal tintje. Naast de badkuip is er ook een grote en heerlijke douchecabine aanwezig.

P1080894

P1080891

Op de 18de verdieping van het hotel vind je een grillrestaurant, de gym en het zwembad. De gym is vrij klein maar biedt een mooie variëteit aan toestellen om aan je conditie te werken.

IMAG0605

De infinity pool kijkt uit over de skyline van Bangkok. Ik vond het water wel vrij koud en met 174 kamers kan ik me voorstellen dat het bij momenten vrij druk kan zijn hier, met slechts een beperkt aantal ligstoelen.

Het hotel beschikt over twee restaurants, het eerder vermelde grillrestaurant Babette’s op de 18de verdieping en een Italiaans restaurant, Medici’s in de kelderverdieping. Omdat Babette’s volgeboekt was, besloot ik om het Italiaans restaurant te proberen. De inrichting is alweer heerlijk fin de siècle. Het eten, bereid door een uit Italië overgevlogen chef, was heerlijk. De prijzen waren navenant Europees. Op geregelde tijdstippen barst het personeel trouwens uit in operagezang. Dit is een gimmick die misschien nogal snel kan omslaan in kitsch, maar de zangers hier waren duidelijk geschoolde operazangers en hun aria’s werden dan ook fel gesmaakt door de aanwezige gasten. Het blijft ergens toch surreëel om in Bangkok authentiek Italiaans te eten terwijl er rondom jou Thais in operagezang uitbarsten…

foto: accorhotels.com

Op de 24ste én 25ste verdieping ligt de Speakeasy bar. Een rooftop bar die al meerdere keren bekroond werd als één van de beste in Azië maar waar ik na mijn copieuze maaltijd en vermoeidheid na de lange vlucht tot mijn spijt niet meer heengegaan ben.

P1080907

Na een heerlijke nacht in het o zo comfortabele bed sloot ik mijn bezoek aan dit uitzonderlijke hotel af met een bezoekje aan de lobbybar, die je alweer terugvoert naar de jaren 1920 en waar geheel toepasselijk de filmklassieker Metropolis van Fritz Lang afgespeeld werd. Leuk hier en ook aan het ganse hotel is dat het interieur van het hotel overal doorgetrokken wordt, tot in de toiletruimtes vind je de retro stijl terug.

P1080902

Dit boetiekhotel zal de reizigers die hippe en trendy locaties verkiezen misschien wat afschrikken, maar nostalgici zoals ondergetekende zullen er in één oogopslag verliefd op worden. Bovendien is het personeel, naar goede Thaise gewoonte, ook bijzonder vriendelijk en behulpzaam.

mgallery muse hotel bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *