Merger Alaska Air & Virgin America

merger

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vandaag werd er door zowel Alaska Airlines als Virgin America aangekondigd dat de merger op papier rond is. Alaska Airlines koopt namelijk Virgin America over, waardoor ze samen één grote maatschappij gaan vormen.

Merger tot Premier West Coast Airline

Een goeie 9 jaar geleden is Virgin America als nieuwe airline opgestart, terwijl Alaska Airlines (AS) een veel langere geschiedenis kent. AS begon namelijk al in de jaren ’30 onder de naam McGee Airways wat later samen is gegaan met Star Air Service en zo de grootste airline vormde in Alaska. Later is de luchtvaartmaatschappij hernoemt naar Alaska Airlines.

Door de aankoop van Virgin America wil Alaska Airlines een grote speler worden met focus op de Westkust van de Verenigde Staten, ze noemen het zelf de “Premier West Coast Airline”.

merger
Het gaat niet om “kleine” cijfertjes…

Door deze samensmelting zal Alaska Air een enorm groot netwerk gaan bedienen in de VS, waarschijnlijk niet zo interessant voor ons als Europeanen maar toch is deze merger wel een belangrijk feit in de luchtvaartindustrie.

merger
Uitgebreid netwerk met focus op de Westkust in de VS

Merger details

De hedendaagse economie draait niet zonder geld en zonder financiën zou deze deal ook niet gebeuren. De overname zal geschieden voor een bedrag van 2,6 miljard US Dollar en de samengesmolten airline zal het hoofdkwartier hebben in Seattle (VS) waar Alaska Airlines nu ook is gevestigd.

merger

Het wordt daarmee een grotere speler op de Amerikaanse markt, maar of het marktaandeel hierdoor vergroot is nog maar de vraag. In Amerika is er momenteel al een prijzenslag aan de gang tussen de verschillende maatschappijen zoals American Airlines (die vorig jaar nog US Airways overnamen), Delta en United Airlines.

Alaska Air maakt momenteel geen deel uit van de OneWorld alliantie maar is wel partner van verschillende airlines.

Tijdslijn

Voorlopig is er enkel nog maar aangekondigd dat er een deal is tussen Alaska Air en Virgin America, beide maatschappijen deelden dit mee via persberichten en een e-mail aan alle klanten. Als je naar de planning kijkt voor het afronden van de deal dan staat dit pas gepland voor januari 2017.

merger

De volledige integratie duurt dus nog een lange tijd en ze verwachten pas om tegen het eerste kwartaal van 2018 volledig rond te zijn en dan een certificaat te hebben om als één maatschappij te functioneren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *