Mercure Koblenz hotel

Mercure Koblenz

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Koblenz, hoewel een aangename stad, is niet meteen een plaats die hoog op de toeristische agenda staat. Ook voor ons was het eerder een tussenstop op een kleine roadtrip door Duitsland.  Omdat ik nog wat overnachtingen nodig had om de Accor LeClub zomerpromotie binnen te rijven, was de keus voor het Mercure Koblenz vanzelfsprekend snel gemaakt.

Het Mercure hotel in Koblenz ligt aan de oevers van de Rijn, op wandelafstand van het historische centrum van de stad. Ook de Deutsche Eck, de samenvloeiing van Moesel en Rijn die door een imposant standbeeld bekroond wordt, ligt vlakbij.  Het hotel ligt vlak naast het congrescentrum van Koblenz en deelt de ondergrondse parkeergarage. Met de lift sta je zo vanuit de garage in de lobby.

Mercure Koblenz
de lobby

Schijn bedriegt…

De eerste aanblik van het hotel was ietwat ontmoedigend. Het is niet onmiddelijk een mooi gebouw, daterend uit de jaren tachtig, dat er langs buiten wat verlopen uitziet. Maar schijn bedriegt. Eens binnen kom je in een ruime en lichte lobby.  De receptioniste was vriendelijk en, het blijft Duitsland, uiterst efficiënt om ons in te checken. Dankzij mijn Le Club gold kaart kreeg ik een upgrade naar een Privilege kamer en een drankvoucher.  De voucher was voor mezelf en mijn partner, iets wat ik persoonlijk maar normaal vind, maar in nogal wat andere Accor hotels krijgt enkel de kaarthouder een drankje aangeboden. Blijkbaar is dit ook de officiële Accor policy, wat ik toch maar wat krenterig vind.  Fijn dat men er zich hier niet zo goedkoop vanaf maakt.

DSCF8787

Onze ruime kamer op de negende verdieping keek uit over de Rijn.  Op het bed lag een gepersonaliseerde begroeting, samen met een lekkere chocoladereep en in de minibar zaten enkele drankjes die door het hotel aangeboden werden.  Bovendien werd de minibar ’s anderendaags mooi terug aangevuld. In het Mercure Koblenz heeft men begrepen hoe een gast zich welkom te laten voelen.

Mercure Koblenz

De kamers zijn duidelijk onlangs gerenoveerd en hebben een frisse, moderne look. Er was, naast de eerder vermelde minibar, ook een espressomachine aanwezig met een mooie keuze aan koffie en thee capsules. De badkamer heeft een ruime inloopdouche en er stond een schattig badeendje op de wastafel.  Het deed me wat denken aan het Lufthansa badeendje uit de First Class lounge. Hebben de Duitsers iets met badeenden?

Mercure Koblenz

Op onze bedden lagen, ook al traditie in Duitsland, 2 donsdekens voor één persoon. Ik heb er persoonlijk een hekel aan, maar goed, soms moet je je aanpassen aan de lokale zeden veronderstel ik.

Service met de glimlach

Het personeel van het hotel verdient een speciale vermelding, zowel aan de receptie als in het restaurant was men telkens uitermate vriendelijk en behulpzaam.  Het restaurant serveert ook eenvoudige maaltijden tegen normale prijzen, en heeft daarnaast een gezellige lounge bar.  Toen ik na sluitingstijd nog een dessert bestelde zat de kelner duidelijk verveeld met het feit dat ik de room service toeslag zou moeten betalen. Hoewel ik hem garandeerde dat niet erg te vinden, wou hij er niets van weten en zorgde hij ervoor dat de toeslag terug verdween. Wat zei ik ook alweer over vriendelijk personeel dat je welkom doet voelen?

Mercure Koblenz
yummie…

Het Mercure Koblenz beschikt ook nog over een kleine fitnessruimte en een sauna. Met temperaturen die tijdens ons verblijf opliepen tot 30 graden ben ik wijselijk weggebleven daaruit.

Het ontbijtbuffet was weliswaar heel uitgebreid, maar voor €19 per persoon vond ik het ook vrij duur.  In de binnenstad kan je trouwens bij verschillende zaken terecht voor een eveneens uitgebreid ontbijtbuffet aan de helft van die prijs.

Conclusie

Wie in de buurt van Koblenz op zoek is naar een hotel kan met een gerust gemoed het Mercure Koblenz boeken. Het personeel en de aangename en comfortabele kamers garanderen een uitstekend verblijf, met als enige minpuntje het vrij dure ontbijt.

Overzicht

Voordelen

moderne kamers
vriendelijk en behulpzaam personeel
aangename ligging
goede erkenning Le Club ledenvoordelen

Nadelen

duur ontbijt

STERREN

KAMER

VOORZIENINGEN

LOCATIE

VALUE

Algemene Waardering

Conclusie

Een hotel waar je met de glimlach ontvangen wordt en service voor de klant duidelijk nog centraal staat. Een aanrader voor wie in Koblenz moet zijn.

3.9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *