Meer airlines komen deze zomer toestellen tekort2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Door het groeiende aantal reizigers neemt ook het aantal passagiers op veel luchthavens op dit moment flink toe. Hierdoor komen diverse airlines toestellen tekort. Vorige week schreven we al over Transavia en Ryanair die om deze reden al een aantal vluchten hebben moeten annuleren. Maar daar blijft het niet bij, ook Lufthansa blijkt actie te moeten ondernemen.

Meer airlines komen toestellen tekort

Nu melden ook maatschappijen binnen de Lufthansa Group dat ze deze zomer toestellen tekort komen. Naast het toenemende aantal reizigers heeft dit ook te maken met een aantal defecten. Ook zouden er een aantal onderdelen door de fabrikanten niet of te laat geleverd worden waardoor deze toestellen niet de lucht in kunnen. Door technische problemen heeft SWISS bijvoorbeeld veel Airbus A220 en A320neo toestellen aan de grond staan. Om het tekort van deze toestellen op te vullen is de Lufthansa Group daarom overgegaan tot het huren van toestellen van andere maatschappijen. Door deze zogenaamde wet-lease vliegt SWISS nu rond met een groot aantal toestellen van airBaltic. Volgens CEO Carsten Spohr gaat het hierbij om zeker 20 toestellen.

A320-200 van Austrian Airlines (Bron: Lufthansa)
Naast Transavia komt nu ook de Lufthansa Group deze zomer toestellen te kort. (Bron: Lufthansa)

Ook bij Eurowings is men overgegaan tot een wet-lease. Dit heeft te maken met het toenemende aantal reizigers. Om toch over voldoende capaciteit te beschikken zitten er daar op dit moment een aantal toestellen van Lufthansa zelf in de vloot. Bij de Lufthansa Group is er voor een wet-lease gekozen als oplossing om reizigers niet teleur te stellen. Ook bij Transavia zoeken ze naar oplossingen. Zo wilde de maatschappij toestellen lenen van de Franse tak van Transavia. Helaas laten de regels dit niet toe waardoor er bij de Franse tak nu juist toestellen aan de grond staan.

Uitgelichte afbeelding: Lufthansa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *