Malaysia Airlines Kuala Lumpur – Dubai

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ik kwam aangevlogen in Kuala Lumpur, vanuit Singapore waar ik in de ochtend moest zijn voor werk, en na een korte layover van ongeveer 2 uurtjes was het al tijd voor mijn vlucht met Malaysia Airlines – een vlucht waar ik me op had verheugd, want van een Skytrax 5 sterren airline mag je toch wel iets verwachten lijkt me? Maar of dat reëel was….

Bij aankomst bij de gate werd me gelijk duidelijk was voor type vlucht dit was: een soort van ”arbeiders vlucht” met grote aantallen mensen uit Indonesië en de Filipijnen. Vele die voor het eerst richting Dubai gaan om te werken. Ik vroeg me toch wel af of die mensen wel een duidelijk beeld hadden van waar ze precies terecht zouden komen, maar goed – terug naar de vlucht.

Boarding was erg streng en dat is iets wat ik fijn vind. Mensen die nog niet mochten boarden werden gewoon weer terug gestuurd en men moest wachten tot dat je rij werd opgeroepen. Ik had de stille hoop ‘mijn’ rij van 2 voor me alleen te houden, maar het vliegtuig zat helemaal vol. Naast me zat een jonge man uit de Fillipijnen die toch redelijk gespannen leek om met MH te vliegen. De stoel op zich was redelijk standaard en comfortabel genoeg voor een dagvlucht naar Dubai.

Mijn stoel
Mijn stoel

MH2

Ik had hoge verwachtingen van de crew. Ik zie ze wel eens op Schiphol lopen en nu mocht ik dan voor het eerst zelf de ” Malaysia Hospitality” verwachten. Maar… wat een teleurstelling. Voor het eerst ooit had ik de neiging om naar de purser te gaan om te vragen of er iets was met de crew die aan mijn kant van het toestel aan het werk was. Echt, er kon geen glimlach vanaf, alles ging met gezucht en gepuf en alles leek te veel werk. Dat viel niet alleen mij op, maar ook de mensen om me heen. Dit is niet de MH crew die we verwachten en of kennen – wat is er aan de hand met deze crew? Ik vroeg me af of of mijn verwachtingen te hoog waren?

Tijdens de vlucht werd er een maaltijd geserveerd en voor de landing nog een kleine snack. De maaltijd was goed te eten, maar de snack was vreselijk (daar kunnen ze wel iets anders op verzinnen, hopelijk).

Maaltijd
Maaltijd
Oneetbare snack
Oneetbare snack

Gelukkig was de personal inflight entertainment er om me door de 7 uur durende vlucht heen te slepen, en binnen de kortste keren waren we al bijna in Dubai – 20 minuten voor schema waren we al aan de gate.

IFE voor iedereen
IFE voor iedereen

Iets wat raar was, was de de crew voor de vlucht terug naar Kuala Lumpur al stond te wachten. Hanteert MH zulke korte turnaround tijden?

Wat dit een 5 sterren vlucht? Zeker niet en in dat opzicht teleurstellend, maar aangezien het ticket Singapore – Kuala Lumpur – Dubai maar EUR140 kostte was het leed nog te overzien. Zolang ze me maar veilig van A naar B brengen en dat hebben ze gedaan (al was het wel service zonder glimlach).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *