Korean Air en Incheon International Airport2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Korean Air en Incheon International Airport Seoul zijn een gouden combinatie. Waarom? Dat vertel ik je graag.

Korean Air

Om maar meteen met een van de beste redenen te beginnen, vlieg je Korean, dan geniet je van volop beenruimte (87 cm!) in economy class. Kies je voor First class, dan is goede nachtrust verzekerd op je zgn. flat bed. Het sherm van je inflight entertainment is ook lekker groot: 11 inch. “Het komt eraan…!” laat Korean aan de redactie van Ikvliegveel weten op de prangende vraag of er reeds WiFi aan boord is. Kan het eten je in het vliegtuig doorgaans niet bekoren? Bij Korean wordt er goed voor je gezorgd – de maatschappij won diverse malen de Mercury Award International Flight Catering Association voor de beste maaltijd in de lucht.

Incheon Airport

Incheon Airport verwelkomde in 2014 reeds 41 miljoen passagiers, tegen het einde van het jaar verwacht de luchthaven zelfs 43 miljoen reizigers te mogen begroeten. Niet voor niets ontving de airport in de periode 2005 – 2013  de eerste prijs tijdens de jaarlijkse prestigieuze Airport Service Quality Awards.Incheon-International-Airport

Incheon Airport

Is Korea niet je eindbestemming? Een voordeel van het hebben van een transfer op deze luchthaven is dat je geen bagageclaim hoeft te doen en ook niet opnieuw opnieuw door de paspoortcontrole hoeft te gaan. Bovendien kun je, naar gelang je overstaptijd, gratis deelnemen aan een van de vele gratis Korea Transit Tours. Variërend van een tempelbezoek nabij de luchthaven, tot een vijf uur durende shoppingtour in Seoul.

Ben je niet zo in de mood om  de airport te verlaten, maar heb je ook geen zin om wezenloos voor je uit te staren alvorens door te kunnen vliegen? Maak dan gebruik van vele (grotendeels eveneens gratis) faciliteiten binnen de muren van Incheon Airport voor Korean Air passagiers.

 • Douches
 • Relax fauteuils
 • Bagage opslag
 • Kidzone
 • PC’s/work area’s
 • Moviezone

relax stoelen Incheon Airport

Museum Incheon Airport

Tel daar dan nog de mogelijkheid tot het bezoeken van het Koreaanse Traditionele culturele centrum en het culturele museum bij op, dan heb je waarschijnlijk geen tijd meer over om de 80 winkels op de airport te bezoeken.

Als passagier van Korean Airlines ontvang je, indien je geen status hebt, korting tot de Sky Hub Lounge en de Matina Lounge, alsmede het Transit Hotel.

Dus, reis je naar Australië of Azië, vergeet dan zeker niet de mogelijkheden met Korean Air en Incheon Airport eens te bekijken.

Reacties

 1. Wendy zegt

  Hallo, zijn er mensen met ervaring met een vlucht AMS-AKL met Korean AIrlines? Bij booking geeft Korean Air een vluchtschema waar de connecting flight 1u 10 min. later vertrekt van Incheon Airport
  Is dit niet een te korte overstaptijd op Incheon Airport?
  Volgens Korean Air is benodigde overstap op Incheon voor deze vluchten 45 mins…
  alvast dank voor delen van ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *