Bij deze 10 maatschappijen heb je de hoogste kans op dronken passagiers

Ryanair

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Which? Travel heeft een onderzoek gedaan naar de luchtvaartmaatschappijen waarbij er overlast was van dronken passagiers, vaak veroorzaakt door dronken passagiers. In totaal hebben er 7.900 reizigers deelgenomen aan het onderzoek. Which? is een review site uit het Verenigd Koninkrijk, dus het is goed om in het achterhoofd te houden dat het voornamelijk om passagiers gaat vanuit dit land.

Top 10 luchtvaartmaatschappijen met dronken passagiers

Volgens dit onderzoek heeft 17% van de respondenten last gehad van een storende of dronken passagier aan boord van een vlucht met Rynair. De volledige top 10 is als volgt:

  1. Ryanair – 17%
  2. Thomas cook – 15%
  3. TUI Fly – 14%
  4. EasyJet – 13%
  5. Jet2 – 11%
  6. Emirates – 8%
  7. Virgin Atlantic – 8%
  8. British Airways – 8%
  9. FlyBe – 5%
  10. Norwegian Air – 5%

Het valt op dat de top vijf bestaat uit luchtvaartmaatschappijen aan de onderkant van de markt of met vakantievluchten. Vanaf plek zes kom je Emirates tegen, dat volledige service aan boord biedt.

Tussen 2012 en 2016 waren er volgens de Civil Aviation Authority (CAA) 186 incidenten per jaar. In 2017 waren dit er zelfs 417, een flinke stijging dus. Breng je de veiligheid in gevaar, dan kun je een gevangenisstraf krijgen van 5 jaar. Als je dronken aan boord bent, dan kun je zelfs een boete krijgen van £80,000. Dit laatste geldt in het geval het vliegtuig moet uitwijken naar een luchthaven om de dronken passagier van boord te laten halen.

Wil je weten wat de 20 beste luchtvaartmaatschappijen zijn ter wereld volgens 429.000 passagiers? Dan kun je in dit artikel terecht.

Naar een tip van TPG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *