Maarten Stienen nieuwe operationeel directeur bij KLM2 min leestijd

Maarten Stienen, KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Maarten Stienen treedt per 1 september 2022 aan als de nieuwe operationeel directeur (COO) bij KLM. Eerder deze maand schreven we ook al over Transavia die eveneens per 1 september a.s. een nieuwe operationeel directeur zal hebben. Daar neemt Marloes van Laake namelijk het stokje over.

Over Maarten Stienen

Stienen is sinds 1998 werkzaam bij KLM en bekleedde diverse functies. Hij startte als Management Trainee maar werkte de laatste jaren als senior vice president bij Hub Operations. In de jaren daartussen werkte hij in zowel het binnen- als het buitenland. Zo was hij vicepresident Baggage and Turnaround Services en vicepresident Industrial Relations & HR. Wie Stienen vanaf 1 september zal vervangen op de Hub Operations is vooralsnog niet bekend. Tijdens een buitengewone algemene vergadering zal Stiene door de Raad van Commissarissen worden voorgedragen voor benoeming in de statutaire directie van KLM. Directeur van KLM, Marjan Rintel, geeft aan blij te zijn een geschikte kandidaat te hebben gevonden voor deze functie. “Maarten Stienen heeft veel ervaring, zowel in de operatie als daarbuiten. Met zijn benoeming versterken we het directieteam op inhoud en met ervaren leiderschap. Ik kijk uit naar de samenwerking met Maarten om samen rust en stabiliteit in de organisatie te brengen”, laat ze weten.

KLM
Maarten Stienen wordt per 1 september a.s. de nieuwe operationeel directeur van KLM (bron: KLM)

Stienen volgt hiermee René de Groot op die overstapte naar concurrent British Airways. De Ondernemingsraad moet nog wel een positief advies geven om Stienen aan te stellen als operationeel directeur.

Drastische veranderingen

Met het aantreden van een nieuwe operationeel directeur verandert de directie van KLM dit jaar drastisch. Eerder dit jaar nam namelijk ook al Marjan Rintel het stokje over van Pieter Elbers die KLM besloot te verlaten om voor het Indische Indigo aan de slag te gaan. Zoveel verandering binnen de directie van een maatschappij is niet makkelijk, zeker in deze moeilijke tijden.

Uitgelichte afbeelding: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *