Lumiwings start route tussen Maastricht en Tuzla2 min leestijd

Maastricht Aachen Airport (MST) (Bron: Corendon)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Griekse luchtvaartmaatschappij Lumiwings start in december met vluchten tussen Maastricht Aachen Airport en Tuzla in Bosnië en Herzegovina. Dit is de derde luchtvaartmaatschappij met passagiersvluchten vanaf de Limburgse luchthaven.

Lumiwings van Maastricht naar Tuzla

Lumiwings start op 18 december met de vluchten tussen Nederland en Bosnië en Herzegovina. Het is de enige luchtvaartmaatschappij die een rechtstreekse route heeft tussen de twee landen. Maastricht Aachen Airport en Lumiwings zetten in op een meerjarige samenwerking.

Tuzla is de derde stad van Bosnië en Herzegovina en één van de oudste steden van Europa. Bij de stad kun je zoutmeren, watervallen én een strand op loopafstand van het centrum vinden. Het is een populaire bestemming voor de lokale bevolking en toeristen.

Dean Boljuncic, Head of commercial development van Maastricht Aachen Airport, is enthousiast over de nieuwe bestemming:

Momenteel kun je niet rechtstreeks van Nederland naar Bosnië vliegen. Dus toen Lumiwings de wens voor een directe verbinding uitsprak, waren wij meteen enthousiast. De vraag naar directe vluchten vanuit Bosnië naar Nederland is erg groot volgens de data die wij tot onze beschikking hebben. We verwachten dat deze route met name populair is bij toeristen en eerste en tweede generatie migranten uit voormalig Joegoslavië. De vraag is er, alleen het aanbod nog niet. Daar komt vanaf december verandering in.

Maastricht Aachen Airport departures (Bron: Maastricht Aachen Airport) Tuzla

Twee keer per week actief op de route

De vluchten vertrekken elke dinsdag en donderdag. Op de route zet de luchtvaartmaatschappij een Embraer 195 in. In dit toestel is per vlucht plaats voor maximaal 118 passagiers. Naast dit toestel heeft de luchtvaartmaatschappij ook een Boeing 737-300 en B737-700 in haar vloot.

Naast de nieuwe route naar Nederland vliegt de luchtvaartmaatschappij naar diverse steden in Italië. Vanaf Tuzla start de luchtvaartmaatschappij ook met routes naar Denemarken, Zweden en Duitsland.

Met de toevoeging van Tuzla komt het aantal bestemmingen voor deze winter op vier. Vanaf de Limburgse luchthaven zijn deze winter ook Alicante, Porto en Barcelona bereikbaar. Voor de zomerdienstregeling staan er momenteel acht bestemmingen gepland.

KLM is niet actief met vluchten naar de Limburgse luchthaven, maar je kunt wel de KLM bus nemen. Deze brengt je dan naar Amsterdam Airport Schiphol waar je kunt overstappen op een vlucht naar een van de vele bestemmingen van de luchtvaartmaatschappij.

Afbeeldingen ©MaastrichtAachenAirport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *