Lufthansa vakbond kondigt staking aan deze week

Lufthansa Miles & More Mileage Bargains

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Duitse vakbond voor cabinepersoneel UFO heeft een staking aangekondigd van 48 uur bij luchtvaartmaatschappij Lufthansa. De staking zal plaatsvinden van donderdag 00:00 tot zaterdag 00:00. Bij de Duitse luchtvaartmaatschappij vinden al een tijdje onderhandelingen plaats over betere werkomstandigheden en hogere salarissen. De kans is groot dat de staking alle vluchten in Duitsland zal treffen, dus dat houdt ook in dat er geen vluchten van en naar Nederland zullen zijn.

Een paar weken geleden vonden er ook al stakingen plaats bij de dochtermaatschappijen Eurowings en SunExpress. Het personeel van Lufthansa staakte toen niet, omdat de directie met een hoger loonbod kwam. Volgens de vakbond is er sindsdien geen voortgang meer geboekt in de onderhandelingen. “We roepen functionarissen van Lufthansa op zo snel mogelijk terug te keren aan de onderhandelingstafel”, aldus de vice-voorzitter.

Lufthansa en de dochtermaatschappijen hebben in totaal 25.000 cabinemedewerkers. De maatschappij onderzoekt nu of de rechter de staking kan tegenhouden. Ook wordt aan alternatieve vluchtplannen gewerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *