Relatief goedkoop first class vliegen?2 min leestijd

reisoverzicht

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Relatief goedkoop first class vliegen? Het kan, als je een beetje creatief en flexibel bent. Met creatief zijn doel ik op een andere vertrekplaats kiezen dan Amsterdam of Brussel. En qua flexibiliteit dat je niet gebonden bent aan bepaalde data om te vliegen. “Oh vertel vertel, ik hang aan je lippen!”
Ik zal twee voorbeelden geven waar ik op stuitte toen ik naar deals aan het zoeken was afgelopen weekend. Met behulp van Google Flights heb ik deze gevonden en je kan verder doorklikken om deze deals te boeken. Onder een first class deal doel ik op een prijs die onder de 3000 Euro ligt voor een verre bestemming. Ja het is nog véél geld, maar zoek maar eens de prijzen op van bepaalde first class tickets. Dan val je zo van je stoel en dan ben je blij dat je soms kan knutselen met award mijlen.

Hoe ga je te werk?

Héél eenvoudig dus, gewoon naar Google Flights gaan en daar geef ik meestal een aantal vertrekpunten tegelijk in. Je kunt er tot maximaal 5 invullen. In dit eerste voorbeeld neem ik Stockholm (ARN), Sofia (SOF), Helsinki (HEL), Barcelona (BCN) en Milaan (MXP). Waarom deze? Omdat mijn ervaring me geleerd heeft dat er meestal leuke tarieven te vinden zijn.
Als bestemming geef ik Azië in en pas dan de flexibele datum zoekopdracht toe. Deze laat toe om tickets te zoeken binnen de komende 6 maanden en hoe lang je wil verblijven (1 week of 2 weken).
Vanaf het moment dat je alles erin hebt staan, dan krijg je aan de rechterkant de kaart te zien met alle mogelijke bestemmingen en de daarbij horende tarieven.
Zoals ik eerder vermeldde, je moet dus wel eerst positioneren voor dit soort “deals”. Dus je moet rekening houden met bijkomende onkosten. Maar als je zo gek bent om een deal als dit te boeken, dan ben je waarschijnlijk al verslingerd genoeg aan deze hobby. Met andere woorden, dan heb je vast een aantal hotelpunten en award mijlen om die kosten te dekken.
Wat mag dat grapje in first class kosten dan? Als we als bestemming Seoul nemen, dan krijg je het volgende kostenplaatje te zien.
Zijn alle vluchten in first class? Nee helaas niet, dan zou het helemaal feest zijn! Je vliegt als 2 vluchten in business op de heenreis en eentje in first class. Op de terugweg is hetzelfde principe van toepassing.
Maar euh Jansen, je had het over twee voorbeelden. Geduld is zo’n schone deugd… En jammer maar helaas is het tweede voorbeeld van Lufthansa first class vanaf Milaan naar Shanghai weg op het moment van schrijven. Dit tarief lag op ongeveer 220 Euro, tussenstop op Frankfurt op de heenweg en in München op de terugweg. Beide vluchten op de A380. Soms moet je dus snel zijn als je zoiets tegenkomt!
Foto credits Google Flights

Reacties

  1. KL1575 zegt

    Shanghai en Peking met Lufthansa First Class vanaf Belgrado of Budapest (via Munchen) zijn voor minder dan 2800 euro te boeken.

    Maar ja, met echtgenote wordt dat alsnog onbetaalbaar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *