Lufthansa ontvangt 10de Airbus A350-900

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Deze week mocht Lufthansa de 10de Airbus A350-900 ontvangen op thuisbasis München. Het toestel zal daarna van dichtbij te bekijken zijn tijdens de Family & Music Days op München Airport. Aanstaande zaterdag is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen in de cabine. Dus mocht je in de buurt zijn …

A350

Deze Airbus staat bekend als de modernste van zijn tijd. Het toestel verbruikt bijvoorbeeld 25% minder brandstof ten opzichte van vergelijkbare toestellen. Ook de uitstoot van schadelijke gassen is minder en de geluidbelasting bij het opstijgen en landen is lager. De A350-900 heeft een capaciteit van 292 stoelen. Daarvan zijn er 48 voor Business Class, 21 voor Premium Economy en 224 voor Economy.

Meer uitgerust met vernieuwde Dream Collection van Lufthansa
Lufthansa Business Class

Het toestel krijgt de registratie D-AIXJ en is vernoemd naar de stad Erfurt. In totaal zijn er 25 van deze toestellen besteld bij Airbus.

Cabineverlichting

Het nieuwe toestel van de Duitse luchtvaartmaatschappij is uitgerust met innovatieve cabineverlichting. Hier schreven we eerder al over. De verlichting past zich aan aan de hoeveelheid daglicht die benodigd is op een bepaald moment tijdens de vlucht. Recentelijk won Lufthansa hier een award voor. Ook de Economy Class van Lufthansa won eerder al een award voor het ontwerp van de cabine.

Binnen kijken

Mocht je in de buurt zijn van München dit weekend, dan kun je een kijkje gaan nemen in dit nieuwe toestel. Op zaterdag 9 juni mag iedereen tussen 11.00 uur en 17.00 uur de stoelen uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *