Lufthansa oil and energyclub stopt

lufthansa oil and energyclub stopt

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Lufthansa oil and energyclub is per 1 augustus gestopt. Het programma exclusief voor professionals in de olie en gasindustrie wordt niet verlengd maar lidmaatschap blijft geldig tot en met de vervaldatum van de individuele lidmaatschapskaart, zo laat de maatschappij weten in een e-mail naar leden. De Lufthansa oil and energyclub gaf bepaalde voordelen zoals instant Frequent Traveller status bij Miles&More. Hoewel dit ‘maar’ Star Alliance Silver was, kregen leden met deze status op bepaalde vluchten wel toegang tot lounges van de Lufthansa Group. Andere voordelen waren dagkamers op de luchthaven van Frankfurt bij een transfer langer dan 6 uur, korting op autohuur en maaltijdvouchers. De voordelen van de dagkamer en autohuur blijven geldig tot en met 28 februari 2017. Hoewel het er op lijkt dat je je online nog aan kan melden, verwacht ik niet dat dit nog wordt verwerkt. In verband met de verificatie van de werkgever gebeurde dit al niet automatisch.

Lufthansa oil and energy stopt

Alternatief

Lufthansa is niet de enige maatschappij met speciale diensten voor de petrochemische industrie. Flying Blue heeft Flying Blue Petroleum Club die vergelijkbare diensten biedt. Je krijgt niet gelijk een status upgrade, maar profiteert wel van sommige Skypriority voordelen, toegang tot de lounge bij overstap op Parijs en Amsterdam en toegang tot de speciale Pullman lounge op Parijs CDG met onder andere spa, fitness en restaurant. De maaltijdvouchers voor een overstap zijn komen te vervallen.

Flying Blue petroleum

Om je aan te melden voor Flying Blue Petroleum Club moet je werkzaam bij één van de in aanmerking komende olie of gas (gerelateerderde) bedrijven. Om lidmaatschap te verlengen moet je per jaar minimaal één longhaulretour of twee short/mediumhaul retouren te maken naar een ‘oliebestemming‘. Kom je in aanmerking? Aanmelden kan hier (klik). Er is ook een aanmeldactie waar zowel sponsor als nieuw lid 5000 bonus Flying Blue miles krijgen als het nieuwe lid binnen 5 maanden na aanmelding een vlucht in First of Business Class maakt naar een oliebestemming.

Was je lid van Lufthansa oil and energyclub? Zo ja heeft dit gevolgen voor je airlinekeuze?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *